12. izvještajna sjednica Savjeta za ratne veterane SDP-a

    U četvrtak, 16. prosinca 2021. u središnjici stranke na Iblerovom trgu održana je 12. izvještajna sjednica Savjeta za ratne veterane. Prije početka sjednice prisutni su minutom šutnje odali počast preminulim članovima generalu Vladi Hodalju i predsjedniku Savjeta za ratne veterane GO Sinj, Željku Župiću.

    U uvodnom dijelu sjednice Savjeta za ratne veterane prisutnima se obratio predsjednik stranke Peđa Grbin. Nakon što je predsjednik Grbin pozdravio prisutne, osvrnuo se i pohvalio rad Savjeta u proteklom razdoblju. Također, ukazao je na izazove i odgovore na zbivanja u veteranskoj populaciji koja se očekuju od ovoga Savjeta.

    U analizi recentnih događaja i medijskih nastupa predsjednika Grbina i političke tajnice Ahmetovića vezano za zločin nad obitelji Zec, genocidom u Srebrenici te prijedlogom predsjednika zagrebačke organizacije oko inicijative za povratak Trga Maršala Tita, predsjednik Savjeta za ratne veterane Vinko Kovačić izrazio je podršku.

    U daljnjem izlaganju predsjednik Savjeta, Kovačić je upoznao prisutne sa aktivnostima Savjeta između dvije sjednice. Naglasio je rad na pripremi za saborska izlaganja naše članice i saborske zastupnice Martine Vlašić Iljkić vezano za Zakon o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji, Zakon o civilnim žrtvama rata te tematskoj sjednici o rješavanju pitanja sudbine nestalih osoba. Prisutni predsjednici i predstavnici županijskih Savjeta za ratne veterane upoznali su nas sa stanjem veteranske populacije,uvjetima rada i hodogramom aktivnosti za naredno razdoblje u svojim sredinama.

    Nakon izbora županijskih predsjednica i predsjednika, kojima i ovom prilikom čestitamo, nastaviti ćemo, uvažavajući propisane epidemiološke mjere i logističke mogućnosti stranke, s radom na provedbi Politike i Programa za ratne veterane na terenu. Dosadašnje odrađene aktivnosti, provedene kroz protekle tri godine, daju mi za pravo biti optimističan, zaključio je predsjednik Savjeta Vinko Kovačić.