Ahmetović: Plenković je odgovoran što na čelu obrane drži nesposobnog ministra koji zlorabi položaj i ovlast na teret građana

  Politička tajnica SDP-a Mirela Ahmetović komentirala je u petak u Hrvatskom saboru odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa ministru Banožiću, rekavši da osim što je pokazao i dokazao da je potpuno nesposoban po pitanju sustava obrane, pokazuje i dokazuje gotovo svakodnevno da je kratkoročno, srednjoročno i dugoročno sramota za Republiku Hrvatsku.

  “Podsjećam vas da je ministar obrane čak izmislio nekakav kratkoročni sustav za protuzračnu obranu, kakav zapravo ne postoji. Podsjećam da je ministar obrane koristio i Hrvatsku ratnu mornaricu kako bi prevozio biskupe na krizmu, dok su ostali građani čekali onu redovnu liniju trajekta. Podsjećam da je ministar lažno optužio pilota, heroja Domovinskog rata. Podsjećam i na to da je tvrtka u kojoj je ministar radio potpisala ugovor s državom, konkretno s ministarstvom na čelu kojeg je bio danas Uskokov osumnjičenik bivši ministar Marić, za višemilijunski posao kroz ovih nekoliko godina. Nakon toga je prošla godina dana pa je ministar obrane sjeo u fotelju bivšeg ministra Marić i nastavio taj unosan posao sa svojom bivšom tvrtkom, a u kojoj osnovi je bilo iznajmljivanje hotela za policajce na granici Bajakovo”, rekla je Ahmetović.

  “Ne znam uopće koju opipu ministra Banožića napomenuti a da ona nije oličenje nesposobnosti ministra, ali i korištenja javnih sredstava kako bi se umanjila ili oprala iskompleksiranost manjom vrijednošću koju Banožić po modusu operandi HDZ-a liječi javnim novcem”, rekla je Ahmetović.

  Smatra da je odluka Povjerenstva bila potpuno očekivana, te da je potpuno bilo jasno da je ministar zlorabio položaj i ovlast kada je sam sebi dodijelio stan pod izlikom da ima veliku obitelj koja njemu povremeno dolazi, a koja uopće nema prebivalište ni boraviše na područje na kojem se stan iznajmljuje, dakle u Zagrebu.

  “Htjela bih istaknuti da je podnesena i kaznena prijava u slučaju gdje je ministar ponovno koristio svoj položaj i ovlast kako bi pogodovao jednom poduzetniku po osnovi korištenja poslovnih prostora, a sve u okviru ministarstva državne imovine.”

  “Ovaj ministar nikad nije trebao ni biti ministar. On je na toj funkciji samo zbog svoje neprikosnovene servilnosti prema Andreju Plenković i zapravo je Andrej Plenković odgovoran da drži na poziciji ovako nesposobnog čovjeka i ministra koji zlorabi svoj položaj i ovlast na teret džepova građana Hrvatske. Kao što on nije smio biti ministar nikada, kao što ne smije postati ministar više nikad, tako ni pravomoćno presuđena kriminalna organizacija nije trebala biti u poziciji da nastavi upravljati javnim novcem, novcem građana Republike Hrvatske”, rekla je Ahmetović.