Ahmetović: Plenković je otac nesposobnosti HDZ-ove Vlade po pitanju obnove

  Mirela Ahmetović, politička tajnica SDP-a, u Newsroomu je komentirala, među ostalim, Vladino upravljanje pandemijom i (ne)obnovu nakon potresa.

  Vladi je trebalo šest mjeseci da donesu Zakon o obnovi, a nakon godine dana odlučili su promijeniti ga.

  “Što je sad problem, pitam se? Problem je u ministru Horvatu… Upravo je Plenković otac nesposobnosti HDZ-ove Vlade po pitanju obnove i očekujem da nastavi biti pokrovitelj svakog svog ministra, pa tako i Horvata”, rekla je Ahmetović.

  Ahmetović je istaknula kako je katastrofalno vođenje zdravstvene krize od strane HDZ-ove Vlade jedan je od dva najveća fijska Plenkovićeve karijere.

  “Govori se o najavi mjera koje trebaju na snagu stupiti u ponoć, ali nisam vidjela ni da su objavljene ni da su obrazložene, kao što je naložio Ustavni sud”, rekla je.

  “Reagiraju kada je Plenkoviću politički potrebno da reagira i kada situacija eskalira”, dodala je.

  Pita se prate li oni uopće situaciju ili ih naprosto nije briga, dodavši kako joj je žao da se ne vodimo primejrima zemalja koje su uspješnije od nas.

  “Zašto građanima ne dijelimo besplatne testove? Zašto ne slušamo stručnjake i znanstvenike u zemljama EU-a? Zašto ne radimo onako kako to rade uspješniji od nas?”, pitala se.

  Smatra kako je nebitno slažu li se premijer i predsjednik oko trenutne situacije – bitno je tko je odgovoran, a prema političkoj tajnici SDP-a, odgovoran je Plenković.

  “Svaki korak Andreja Plenkovića utemeljen je na tome hoće li on imati političkih poene ili neće i to se vidi na rezultatima”, istaknula je.