Bauk: SDP će uskoro prestići HDZ

Predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk danas je izjavio da će  nakon subote, kada se izabere novi predsjednik stranke, SDP postati ozbiljnija konkurencija HDZ-u te da će se u razumnom roku uspjeti nadoknaditi razlika i preteći trenutno vladajuću stranku.

“Smatram da će SDP nakon izbora u subotu postati ozbiljnija konkurencija HDZ-u. Birači su na parlamentarnim izborima pokazali SDP-u palac dolje, a nekim kandidatima s naših lista palac gore. Drago mi je da su tim kandidatima i članovi SDP-a pokazali palac gore i očekujem da nakon izbora u stranci, budući da se čini da ćemo ovaj put izabrati onako kako preferiraju naši glasači, krenemo u smanjivanje zaostatka za HDZ-om i da ćemo ih u jednom razumnom roku preteći”, izjavio je Bauk novinarima u Saboru.

S obzirom na najavu  predsjedničkih kandidata  Peđe Grbina i Željka Kolara da će, u slučaju pobjede i dolaska na čelo stranke preuzeti i vođenje saborskog Kluba zastupnika, Bauk je rekao da mu je to prilikom preuzimanja dužnosti predsjednika Kluba u ovom sazivu bilo jasno i poznato i da je na to pristao.

“Još ovih nekoliko dana, a onda ćemo razgovarati o drugoj ulozi, ali uvijek ću ja imati što za reći, to nije problem”, poručio je predsjednik Kluba Arsen Bauk.