Bauk i Vidović: Nisu svi branitelji zbrinuti pod jednakim uvjetima, tražimo očitovanje Krstičevića o njegovim stanovima

    U središnjici SDP-a na Iblerovom trgu u Zagrebu održana je konferenciji za medije na kojoj su o najnovijoj aferi ministra Krstičevića govorili članovi Predsjedništva SDP-a Arsen Bauk i Franko Vidović. Pojavile su se informacije kako je bivši ministar obrane Krstičević od MORH-a kupio dva stana u centru Zagreba po apsurdno niskoj cijeni.

    „Svjesni smo da je od sredine pa do kraja devedesetih HDZ diktirao „pravila igre“ koja su bila poprilično mutna, zbrinuto je 10-15 000 djelatnika MORH-a. Dolaskom SDP-a na vlast ta pravila su izmijenjena i više se nije moglo kupovati stanove „ispod žita“. S obzirom na to da je on dao ostavku na mjesto ministra obrane iz moralnih razloga, praktički deset dana prije izbora, a da sada pretendira ući u izbornu trku nakon te ostavke iz moralnih razloga, naglašavam, što je samo po sebi apsurd, to je jasno svima u Hrvatskoj, onda minimum koji možemo tražiti od moralnog i časnog čovjeka je da se očituje o napisima u medijima u vezi njegovih stanova. Uvjeren sam da branitelji koji su sudjelovali u Domovinskom ratu nisu pod jednakim uvjetima zbrinuti, a takvih je 80 ili 90 posto“, rekao je Vidović.

    I Bauk je pozvao Krstičevića na javno očitovanje kako bi mogli imati “fer i korektnu kampanju”, jer kako je kazao, pravila koja postavlja HDZ, u pravilu nisu dobra.

    „Zato smo njihovi suparnici i želimo ih onemogućiti da i dalje donose loša pravila. Kako devedesetih tako za vrijeme Sanaderove Vlade pa i za vrijeme Plenkovićeve Vlade. Zato pozivamo gospodina Krstičevića u bilo kojoj formi – bivšeg ministra, budućeg zastupnika, onoga koji je izašao iz politike, a misli ući u nju ili onoga koji je tri puta dao ostavku, a mogao bi dati i četvrti put, da se javno očituje o napisima u medijima i da tu priču ili zatvori ili da se utvrde odgovorni ako je došlo do propusta državnih tijela“, rekao je Bauk te je dodao kako bi ovaj slučaj bio transparentniji da je država Krstičeviću poklonila stanove nego mu ih prodala za tako smiješno nisku cijenu.

    „Ovo zapravo ne bi trebala biti priča o Krstičeviću nego o HDZ-ovim ministrima, uključujući i današnje ministre. Koristim priliku i da zahvalim medijima što ovakve stvari otkrivaju“, zaključio je Bauk.