Bernardić: Apeliram na sve u stranci da zajedno štitimo SDP, čuvamo socijaldemokraciju i poštujemo Statut stranke”

  Predsjednik SDP-a Davor Bernardić izjavio je u četvrtak da neće podnijeti ostavku na svoju dužnost, pozvavši sve u stranci da, sukladno demokratskim procedurama, štite SDP, čuvaju socijaldemokraciju i poštuju statut stranke.

  “Naravno da neću podnijeti ostavku i apeliram na sve u stranci da sukladno demokratskim procedurama, zajedno štitimo SDP, čuvamo socijaldemokraciju i poštujemo Statut stranke.”

  Na pitanje novinara hoće li za potpisnike pisma u kojem pojedini članovi stranke zahtijevaju njegovu ostakvu, Bernardić je kazao kako je u ovim trenucima “najvažnije smiriti loptu i o problemima razgovarati u stranici”, a javno se zahvalio i svima koji mu posljednjih dana iskazuju svoju podršku.

  Za pismo koje mu je uručeno na posljednjoj sjednici Predsjedništva, kazao je kako je ono namijenjeno njemu te da ga nema namjeru dijeliti ni sa kime, a “što se tiče formalnih zahtjeva, nikakav formalan zahtjev nisam dobio sukladno statutu i stranačkim pravilima”, rekao je na predstavljanju SDP-ovih mjera za povećanje mirovina.

  Dodao je kako nije ugodno raditi u takvom okruženju, jer je to već šesti li sedmi pokušaj rušenja predsjednika SDP-a.

  “Način na koji se to radi nije dobar, podsjeća me na puč, anarhiju. To ne smijemo raditi, u stranci moramo razgovarati kritički o brojnim problemima, ali isključivo na tijelima stranke, poštujući ono što smo sami donijeli, naš statut koji nam omogućava da funckioniramo normalno, po pravilima, kao demokratska stranka u demokratskoj zemlji”, ustvrdio je.

  Zadržati dostojanstvo i osjećaj pripadnosti SDP-u

  Poručio je kako je u ovim trenucima najbitnije “zadržati ljudsko dostojanstvo i osjećaj pripadnosti samom SDP-u”.

  Upitan zbog čega potpisnici pisma nisu mogli biti na sjednici Predsjedništva SDP-a, Bernardić je rekao da su svi bili do kraja i nisu bili zamoljeni da izađu, riječ je o pogrešnim informacijama.

  “Tko je zamolio koga i što je prepričavao u medijima, u to ne mogu ulaziti jer kao predsjednik stranke moram govoriti istinu i poštovati stranačka tijela”, naglasio je.

  Bernardić je najavio da će teme na Glavnom odboru SDP-a biti priprema za europske izbore, nadopunjavanje stranačkih savjeta i razgovor o unutarstranačkim politikama.

  Najavio je radno ljeto za SDP-ovce.

  “Danas ovdje predstavljamo plan za povećanje mirovina, sljedeći tjedan plan za poljoprivredu, čeka nas radno ljeto gdje ćemo uložiti puno vremena i truda. Zato pozivam sve članove, kao i saborske zastupnike i rukovodstva, da se pripreme, jer nas čeka puno posla”, kazao je Bernardić.