Bernardić: Do 5. srpnja neću komentirati Plenkovića, nakon 5. srpnja to neće više biti ni potrebno

  Predsjednik SDP-a i lider RESTART koalicije Davor Bernardić u petak, 22. svibnja boravio je u šestoj izbornoj jedinici. Održao je konferenciju za medije u Sisku s koje je poručio kako aktualna HDZ-ova Vlada nije učinila ništa za grad Sisak protekle 4 godine.

  “Država nije ustupila prostor Željezare gradu Sisku za tehnološki inkubator u trenutku kad traje borba za svako radno mjesto. Unatoč tome, naša gradonačelnica Ikić Baniček je nizom projekata Sisku vratila život. Izgrađena je Ledena dvorana, bazen, uređena Holandska kuća, pješačka zona…”, rekao je Bernardić te dodao kako će nova hrvatska Vlada koju će formirati nakon 5. srpnja posebnu pozornost posvetiti razvoju najnerazvijenijih dijelova Hrvatske u koje spade i Sisačko-moslavačka županije.

  Dodao je kako je SDP predlagao zaštitni dodatak za umirovljenike od 750 kuna na mjesec, ali da aktualna Vlada to nije prihvatila te da će se s tim prijedlog ići ponovno nakon parlamentarnih izbora.

  Komentirajući izjavu predsjednika Republike Zorana Milanovića kako možda neće izaći na biralište 5. Srpnja, Bernardić je kazao kako je Predsjednik htio pokazati da je neutralan. Osvrnuo se i na izjavu predsjednika Vlade Plenkovića koji je za tu izjavu predsjednika Milanovića rekao da je “znakovita poruka za Bernardića”.

  “U HDZ-u nisu naviknuli na to da Predsjednik bude neutralan,” rekao je Bernardić i dodao kako od 5. srpnja više neće komentirati Andreja Plenkovića, jer poslije tog datuma, kako je rekao, za to neće biti ni potrebe.

  “Uvjeren sam u pobjedu”, zaključio je Bernardić.