Bernardić: “Dok drugi nude afere, SDP nudi rješenja i poboljšava kvalitetu života naših građana”

  Čakovec, 17. travnja 2019. –  Predsjednik Socijaldemokratske partije Hrvatske Davor Bernardić na Izvještajno – tematskoj konvenciji istaknuo je kako je Čakovec hrvatski, ali i europski grad koji je dokaz da se predanim radom može uspjeti.

  Čestitam rukovodstvu međimurskog i čakovečkog SDP-a na njihovim postignućima. Cilj je da svi gradovi u Hrvatskoj slijede primjer grada Čakovca, kad je u pitanju ekologija, inovativna rješenja, prometna rješenja i cjelokupna kvaliteta života. Danas sam ovdje da čestitam kolegicama i kolegama i da im dam daljnju podršku. Također, da pozovem građane Međimurske županije da izađu na izbore za Europski parlament jer su to izbori od iznimne važnosti za sve nas“, istaknuo je Bernardić.

  Čestitam međimurskom i čakovečkom SDP-u na njihovim postignućima. Cilj nam je osigurati da naši poljoprivrednici imaju jednak status kao poljoprivrednici iz europskih zemalja, a ne da dobivaju 20% manje poticaje, koji k tome i kasne. Proizvođači krumpira diljem Međimurja imaju pravo na jednake poticaje kao i njihovi europski kolege. To ćemo im omogućiti, kao što je naša Biljana Borzan danas izvojevala pobjedu i omogućila jednaku kvalitetu proizvoda u EU.

  Objavljuje Davor Bernardić u Srijeda, 17. travnja 2019.

   

  Čestitao je eurozastupnici Biljani Borzan koja je ostvarila veliku pobjedu za Hrvatsku jer se izborila za to da naši građani ne budu građani drugog reda.

  UPRAVO IZGLASANA zabrana različite kvalitete svih vrsta proizvoda u Europskom parlamentu ! Nakon šest godina rada to je velika pobjeda za građane iz novijih članica EU! Možda nismo svi isti, ali svi moramo biti ravnopravni!!!

  Objavljuje Biljana Borzan u Srijeda, 17. travnja 2019.

  Mi ćemo se nastaviti boriti za isti standard građana Europske unije i tu prvenstveno mislim na plaće i mirovine. Svjedoci smo da u Hrvatskoj imamo jednake cijene kao u EU, a plaće su tri puta manje, mirovine čak pet puta“, objasnio je Davor Bernardić.

  Zbog svega toga, ističe da SDP neće odustati od povećanja plaća i mirovina u Hrvatskoj te da će inzistirati i na jedinstvenoj minimalnoj plaći na razini cijele Europske unije.

  U sljedećem mandatu cilj nam je osigurati da naši poljoprivrednici imaju jednak status kao poljoprivrednici iz europskih zemalja, a ne, kao sad, da dobivaju 20% manje poticaje i još ih ne dobivaju na vrijeme. Proizvođači krumpira iz bilo kojeg dijela Međimurja imaju pravo na jednake poticaje kao i njihovi europski kolege, to ćemo im omogućiti kao što je Biljana Borzan omogućila jednaku kvalitetu proizvoda“, istaknuo je Bernardić.

  Dodao je i da SDP ima najkvalitetnije europarlamentarce i najbolju listu, a na pitanje kakva će biti kampanja SDP-a kaže afirmativna, borba za ravnopravnu Hrvatsku.

  Kao što smo izborili bolje potpore za ribare, bolju kvalitetu života na otocima, kao što se borimo da svaki grad ima besplatan bežični internet, tako moramo težiti europskim plaćama i mirovinama. Biljanina bitka je trajala šest godina, sad nam predstoji sljedeća petogodišnja borba da naši građani budu ravnopravni. SDP je pokazao da to zna i može, dok drugi pričaju, mi imamo rezultate. Dok drugi nude afere, SDP nudi rješenja“, zaključio je predsjednik SDP-a Davor Bernardić.