Bernardić: Hrvatska je najkorumpiranija zemlja Europske unije

  O potrebi reformi u turističkom sektoru i o antikorupcijskoj borbi u koju kreće SDP govorio je predsjednik stranke Davor Bernardić danas u Barbanu u Istri.

  “Pokazatelji koji govore o turističkoj sezoni iz mjeseca u mjesec kažu nam da bilježimo podbačaj u turizmu i zbog toga je važno vidjeti ima li Vlada neki realan plan kako popraviti stanje u turističkom sektoru jer nam država ovisi o turizmu”, istaknuo je te dodao kako je turistički sektor pogodio čitav niz novih nameta poput povećanja paušala privatnim iznajmljivačima do pet puta, povećanja boravišnih pristojbi u nautičkom turizmu do deset puta, gdje nam Crna Gora uzima primat kad su u pitanju vezovi, pa do zadnje velike diskriminacije radnika u turističkom sektoru.

  “Mi ćemo inzistirati da se PDV u turizmu svima vrati na 13%. Ta mjera bi imala mnogostruki učinak jer bi potaknula konkurentnost hrvatskog turizma, omogućila veće investicije, veće plaće radnicima, zaustavila iseljavanje i pomogla u smanjenju sive ekonomije”, objasnio je Bernardić.

   

  Pokazatelji koji govore o turističkoj sezoni iz mjeseca u mjesec kažu nam da bilježimo podbačaj u turizmu i zbog toga je važno vidjeti ima li Vlada neki realan plan kako popraviti stanje u turističkom sektoru, jer nam država ovisi o turizmu. Mi ćemo inzistirati da se PDV u turizmu svima vrati na 13%. Ta mjera bi imala mnogostruki učinak, jer bi potaknula konkurentnost hrvatskog turizma.

  Objavljuje Davor Bernardić u Nedjelja, 18. kolovoza 2019.

   

  Osvrnuo se i na nedavno najavljeni antikorupcijski plan SDP-a oko kojeg planiraju okupiti širi antkorupcijski savez.

  “Svjedoci smo da je Hrvatska najkorumpiranija zemlja Europske unije. Zato mi je drago da danas sa Silvanom Hreljom mogu najaviti antikorupcijski savez koji će doprinijeti tome da se provede naš antikorupcijski plan kako bi Hrvatska postala moderna i uspješna zemlja. Građani nisu zaslužili svakodnevno gledati korupciju, a zbog korupcije su mnogi iselili. To je trenutno najveći problem u državi i borit ćemo se svim sredstvima da se korupcija iskorijeni,” istaknuo je Bernardić.

   

  Također je dodao kako smatra da je ovo najkorumpiranija vlada od stoljeća sedmog i da na temelju političke korupcije egzistira trenutna saborska većina.
  “Ovo je nezabilježeni broj korupcijskih afera u povijesti jedne vlade. Žao mi je zbog toga jer najviše pate građani”, zaključio je.

  O samoj manifestaciji u Barbanu rekao je kako je ovaj spoj nematerijalne baštine i turističke ponude Istre nešto što vrijedi podržati i ono što Hrvatsku čini prepoznatljivom u svijetu.