Bernardić: Izbor je nikada jasniji – ili korupcija ili novi početak

RESTART koalicija danas je u Dubrovniku u sklopu izborne kampanje predstavila kandidate svoje liste u X. izbornoj jedinici. U društvu kandidata s liste predsjednik SDP-a i lider RESTART koalicije Davor Bernardić obišao je tržnicu i družio se s građanima u Gružu, nakon čega je u Hotelu Lero održan predizborni skup.

Davor Bernardić je rekao kako su izbori pred nama su izbor između dva različita puta za Hrvatsku – između dobro poznatog i utabanog HDZ-ovog puta korupcije ili RESTARTA i novog početka za Hrvatsku.

“Na putu do pobjede trebam vas, vašu vjeru i odlučnost da bi oporavili našu zemlju, transformirali ekonomiju, zaposlili ljude i izgradili društvo u kojem će svako dijete imati priliku za kvalitetno obrazovanje, a svaki čovjek mogućnost da dostojanstveno živi od svog rada, bez obzira kako se zove i odakle dolazi”, poručio je Bernardić te dodao kako je cilj RESTART koalicije moderna i progresivna Hrvatska.

Istaknuo je kako su investicije ključni dio programa. Rekao je i kako će jedna od prvih mjera biti pomoć hrvatskom turizmu kroz smanjenje PDV-a u ugostiteljstvu i turizmu kako bi bili konkurentni u odnosu na Mediteran.

Predsjednik SDP-a Dubrovačko-neretvanske županije Krešo Kuran je rekao kako je u državi sve u kaosu, počevši od gospodarstva, pravosuđa do obrazovanja, a jedino organizirano je kriminal i korupcija.

“Zato je naš slogan – Izađi i promijeni!” rekao je Kuran te pozvao prisutne da izađu na izbore kako bi svi zajedno mogli pokrenuti RESTART Hrvatske.

Arsen Bauk istaknuo je kako je pred građanima relativno jasan izbor – izbor između koalicije ljevice i ljevog centra koja želi promjenu, HDZ-a i žetonskih partnera koji žele nastaviti i onih koji bi htjeli da je HDZ još gori nego što je i da nas vrate u doba kada ljudska prava nisu postojala. Istaknuo je kako se RESTART koalicija temelji na vrijednostima demokracije, poštivanja ljudskih prava i tolerancije.

“Mi 6. srpnja počinjemo raditi da ostvarimo sve što smo zacrtali, dok Plenković licitira hoće li biti on ministar vanjskih poslova, a Škoro ministar sreće”, rekao je Bauk.

Naveo je da na području desete izborne jedinice postoje mnogi problem koje treba riješiti – pitka voda i ceste su problem Dubrovnika, u Neretvi imaju problem s poljoprivrednim zemljištem i plasmanom poljoprivrednih proizvoda, otočanima su problem trajeketne linije, Split ima problem s prometnim krkljancem ljeti, a u Dalmatinskoj Zagori je problem depopulacija.