Bernardić: Jučer je napadnuta LGBT manjina. Danas možda bude neka nacionalna ili vjerska manjina. Sutra si možda ti na redu

“SDP najoštrije osuđuje sinoćnji napad na klub Super Super. Većina osoba prisutnih u trenutku napada pripadaju LGBT populaciji, ali sinoćnji napad nije samo napad na njih; to je napad na mladost, na veselje i na užitak života, i na različitost. Od policije zahtijevamo najhitniju istragu i sankcioniranje počinitelja, osobito ako istraga pokaže da je riječ o zločinu iz mržnje.”

“Jučer je napadnuta LGBT manjina. Danas možda bude neka nacionalna ili vjerska manjina. Sutra si možda ti na redu,” upozorio je Davor Bernardić, predsjednik SDP-a.

“Svim LGBT osobama u Hrvatskoj želimo poslati jasnu poruku: niste sami. SDP će se boriti protiv zločina iz mržnje i porasta mržnje protiv najranjivijih društvenih skupina. Uz vas smo.”, poručio je danas Bojan Glavašević, član Predsjedništva SDP-a i saborski zastupnik na konferenciji za medije o napadu na LGBT osobe u noćnom klubu Super Super.