Bernardić: Pokazat ćemo kako se može bolje upravljati Splitsko-dalmatinskom županijom

  „Aida Batarelo kandidatkinja je koja Splitu može osigurati da postane grad jednakih mogućnosti za sve! Ono što je najvažnije da za ljude koji žive u Splitu, pogotovo za djecu, osigura budućnost i bolje uvjete života. Kada bi Aida Batarelo postala sljedeća gradonačelnica Splita, Split bi konačno krenuo uzlaznom putanjom,“ poručio je predsjednik SDP-a Davor Bernardić jučer u Splitu.

  Komentirao je i aktualna politička zbivanja te naglasio: „U Hrvatskoj zakoni moraju biti jednaki za sve i ne može zakon biti donesen samo zbog jedne kompanije. Ne može se tolerirati s jedne strane plagiranje u Vladi, a imati druge standarde za djecu u školama i ono što je najvažnije ne može se tolerirati sukob interesa. Hrvatska već godinu i pol dana nema stabilnu Vladu koja može pokrenuti gospodarski razvoj i osigurati ono što nam prije svega treba za ekonomsku stabilnost, a to je politička stabilnost,“ upozorio je Bernardić.

  Podsjetio je kako je prije 5 mjeseci pozvao premijera i Predsjednika sabora na dijalog. „Pozvao sam ih i između ostaloga da vidimo na koji način trebamo decentralizirati Hrvatsku kako bi više novca koji se stvori ovdje u lokalnim sredinama, ovdje i ostalo te nastavilo podizati kvalitetu života u tim sredinama. Samo tako možemo osigurati ravnomjeran razvoj zemlje. Projekt decentralizacije Hrvatske je velik projekt kojeg je potrebno napraviti velikim političkim konsenzusom, no to nije moguće ostvariti preko noći,“ rekao je Bernardić. 

  „Od Kaštela koje su nažalost zadnjih 27 godina pod vlašću isključivo HDZ-a i bile su samo zaobilaznica između Trogira i Splita, očekujem da ne budu više zaobilaznica. Svom dugogodišnjem prijatelju Matku Kuzmaniću, kandidatu za gradonačelnika Kaštela, danas sam došao pružiti podršku jer to je čovjek kojega poznajem 19 godina i koji može aktivno, ne samo donijeti razvoj Kaštelima svojim iskustvom i znanjem, već i osigurati da Kašteli postanu destinacija na Jadranu i mjesto za koje se zna,“ istaknuo je Bernardić tijekom posjete Kaštelima.

  Predsjednik SDP-a jučer je također prisustvovao skupu u Trogiru zajedno s SDP-ovim kandidatom za župana Splitsko – dalmatinske županije Arsenom Baukom te pružio podršku Anti Biliću, našem kandidatu za gradonačelnika Trogira.

  „ U svakom trenutku smo spremni ponovno preuzeti odgovornost za Hrvatsku kako bi osigurali našoj zemlji ono što joj najviše treba – da postanemo dobro društvo jednakih mogućnosti, da radnici koji rade za minimalnu plaću imaju elementarno ljudsko dostojanstvo da je ta plaća barem 50 % prosječne plaće, da sva djeca imaju jednake uvjete za školovanje, da zakoni u Hrvatskoj vrijede jednako za sve, a ne samo za neke. Svaki dan ove Vlade izgubljen je dan za Hrvatsku i svaki dan HDZ-ove vlasti u Trogiru je izgubljen dan za Trogir. Pokazat ćemo im kako se može drugačije upravljati i Trogirom, Splitsko – dalmatinskom županijom i Hrvatskom. Radom i poštenjem i s osmijehom na licu. To je ono što sada Hrvatskoj treba više nego ikad,“ zaključio je Bernardić u Trogiru.