Bernardić potpisao sindikalnu inicijativu “67 je previše” i pozvao sve građane da se odazovu

  Predsjednik Socijaldemokratske partije Hrvatske Davor Bernardić, skupa s Ivom Josipovićem i kandidatima SDP-a za europarlamentarne izbore Predragom Fredom Matićem i Gordanom Marasom, članom Predsjedništva Ivom Jelušićem te SDP-ovim koordinatorom javnozdravstvenih akcija Sašom Srićom, potpisao je sindikalnu inicijativu “67 je previše” te je tom prigodom pozvao i sve građane da se odazovu inicijativi.

  PODRŠKA INICIJATIVI "67 JE PREVIŠE"

  [PODRŠKA INICIJATIVI "67 JE PREVIŠE"]Danas smo potpisali referendumsku inicijativu "67 je previše" i pozivam sve građanke i građane da se usprotive ovom prijedlogu mirovinske reforme, po kojoj će raditi duže, u mirovini primati manje i živjeti još teže. Mirovina se u odnosu na plaću u zadnje tri godine rapidno smanjuje i ovim ritmom za 10 godina će iznositi tek četvrtinu plaće. To je život nedostojan čovjeka. Nema nikakvog razloga da se ljude tjera da rade do 67. godine. U iduća dva tjedna svi možete dati svoj potpis, možemo doći do broja 385.000, koliko će biti potrebno, jer ovo je borba koja se tiče svih nas.

  Objavljuje Davor Bernardić u Nedjelja, 28. travnja 2019.

  “Pozivam sve građane i građanke Hrvatske da potpišu ovu inicijativu i usprotive se ovom prijedlogu mirovinske reforme po kojemu bi građani radili duže, primali manju mirovinu i živjeli još teže. To je nešto nedopustivo, jer se mirovina u odnosu na plaću smanjuje, pogotovo rapidno zadnjih tri godine i s ovim ritmom za deset godina iznosit će tek četvrtinu plaće. To je život nedostojan čovjeka,” istaknuo je Bernardić te dodao kako zbog toga umirovljenici sve teže žive.

  “Nema razloga da se radi do 67. godine, to je nedopustivo i neprihvatljivo. Ovaj prijedlog je duboko nepravedan. Mirovina nije milostinja, ona je pravo na minuli rad. Ovo je borba koja se tiče svih nas.”

   

  Tom prilikom predstavio je i glavne ciljeve SDP-a za koje će se izabrani eurozastupnici zalagati unutar Europskog parlamenta .

  “Želimo ravnopravnu Hrvatsku u Europskoj uniji i ravnopravne građane, a ne građane drugoga reda. Naš cilj je u sljedećih pet godina unutar Europske unije osigurati ravnopravni status hrvatskih građana kad su plaće, mirovine i zdravstvena zaštita u pitanju. Želimo jedinstvenu minimalnu plaću na razini cijele Europske unije. Hrvatska zaslužuje biti ravnopravna unutar Europske unije i to je naš ključni naglasak”, istaknuo je Bernardić.