Bernardić: Ako treba s Plenkovićem ću se sučeliti i preko videolinka

Predsjednik SDP-a i lider RESTART koalicije Davor Bernardić je danas u Omišlju na Krku rekao kako je LNG terminal primjer izdaje nacionalnih interesa. Rekao je kako je ova Vlada mađaronska jer radi za interese Mađarske, a ne Hrvatske te da su donijeli lex LNG, uništili rafinerije i na kraju isporučili hrvatsku naftu u Mađarsku.

Komentirajući susret premijera Plenkovića i Novaka Đokovića, koji je zaražen koronavirusom, Bernardić je rekao kako bi premijer trebao u samoizolaciju. „Zar ne vrijede ista pravila za sve u Hrvatskoj?“, upitao je Bernardić. Odgovorio je i na premijerove prozivke da ga želi u samoizolaciji kako bi izbjegao sučeljavanje. „Ako treba sučelit ćemo se i preko videolinka, ono će se održati u kakvom god obliku“, rekao je Bernardić.

Komentirajući rad Nacionalnog stožera, Bernardić je rekao kao je to postao politički stožer, te da bi se Beroš i Božinović trebaju maknuti iz stožera jer nisu dobro obavili svoj posao.

Načelnica Omišlja Mirela Ahmetović je rekla kako LNG terminal jedan nakaradni i nezakoniti projekt kojem se protivila čitava lokalna, ali i regionalna zajednica.

„Ovim terminalom je HDZ-ova Vlada dala blagoslov realizaciji energetske strategije Mađarske tako da je iz džepova građana Republike Hrvatske izgradila plinovodnu infrastrukturu na potezu Omišalj – Mađarska za prijevoz plina do Mađarske. Zatim je smanjila transportne tarife koje su prihod naše javne tvrtke Plinacro kako bi omogućila stranim dilerima plina jeftiniji transport, trgovinu i veliki profit“, rekla je Ahmetović te dodala da kad je Vlada sve to ostvarila onda su se pojavili zakupci kapaciteta na terminalu i sad se HDZ-ova Vlada divi i hvali kako je postignut zakup kapaciteta.

“Oni misle da su hrvatski građani budale i da će vjerovati u njihovu priču da je ovaj terminal u funkciji energetske samodostatnosti Republike Hrvatske“, rekla je Ahmetović te istaknula da je apsolutno jasno da HDZ-ova Vlada čini sve kako bi osigurala i provela energetsku strategiju Mađarske i predala hrvatski teritorij Mađarskoj.

„Ni ne čudi ona Orbanova karta gdje prikazuje veliku Mađarsku, a HDZ-ova Vlada i ministri opravdavaju takve postupke mađarskog velikana“, rekla je Ahmetović i podsjetila kako je SDP rekao svoje još pri donošenju lex LNG-a kada je predao amandmane i pokušao zaustaviti to. „SDP će i dalje pokušati ispraviti tu nepravdu i uvijek će stajati uz ono što žele hrvatski građani, a ne tuđe države“, zaključila je Ahmetović.