Bernardić: SDP je uz prosvjetare

  Povodom održavanja javnozdravstvene akcije mjerenja šećera i tlaka od strane SDP-ove Koordinacije za zdravstvo u Samoboru, Davor Bernardić je istaknuo kako je zdravstveni sustav u ozbiljnom problemu.

  “Danas održavamo javnozdravstvenu akciju kojoj je cilj prevencija. Na taj način želimo upozoriti na loše stanje koje je trenutno u zdravstvu – nestašicu lijekova, duge liste čekanja, nikad veće dugove, male plaće koje su praćene odlaskom medicinskih sestara i liječnika,” istaknuo je Bernardić navodeći da se s druge strane događa ono što se u Hrvatskoj ne bi trebalo događati – tiha privatizacija zdravstva.

  “SDP će ovaj tjedan u Saboru glasati za opoziv ministra Kujundžića. Zdravstvo je stup društva, a SDP ima plan kako povećati plaće. Našim planom plaće bi rasle između 11 i 13 posto, što je u prosjeku 700 kuna. Jedna od prvih stvari kada dođemo na vlast je reforma zdravstvenog sustava,” rekao je šef oporbe, istaknuvši da SDP ima najbolji plan i najbolje ljude koji znaju i mogu učiniti da zdravstvo u Hrvatskoj bude jednako kvalitetno i dostupno svim građanima.

   

   

  “U sljedećim danima formirat ćemo antikorpucijski savez koji će započeti potpisivanjm Deklaracije o borbi protiv korupcije na čijoj platformi želimo uključiti sve progresivne snage u društvu koje imaju za cilj borbu protiv korupcije. Svjedoci smo da Hrvatski izjeda korupcija,” upozorio je Bernardić ustvrdivši da je mladima ukradena budućnost, a starima dostojanstvo. Podsjetio je i da je ovo ljeto pola Vlade moralo otići upravo zbog sumnje na korpuciju. Borbom protiv korupcije želimo vratiti dostojanstvo i optimizam našim građanima, poručio je.

  U tu borbu SDP kreće s HSS-om, HSU-om i sa svim drugom strankama koje su spremne uključiti se u zajedničku borbu za bolju Hrvatsku.

  “Podržavamo štrajk u školama. Vlada doživljava HNS samo petkom kada trebaju dignuti ruku za HDZ-ovu vladajuću većinu,” rekao je Bernardić.

  Predsjednik HSS-a Krešo Beljak također je podržao štrajk u obrazovanju istaknuvši kako im je potrebno vratiti autoritet.

  “Profesori, nastavnici, učitelji kao stupovi društva trebaju biti puno bolje plaćeni i potrebno je vratiti im autoriret, jer oni odgajaju buduće generacije. Bez zadovoljnog nastavnika ne može biti nikakave reforme. Treba im dati punu potporu, bez profesra nećemo imati bolji obrazovni sustav,” rekao je Beljak.