Bernardić: SDP od Zorana Milanovića očekuje pobjedu na izborima

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić objavio je po završetku sjednice Predsjedništva SDP-a kako će Zoran Milanović biti predsjednički kandidat stranke.

“Predložit ću na idućoj sjednici Glavnog odbora Zorana Milanovića za SDP-ovog predsjedničkog kandidata. Za takvu odluku dobio sam i potporu Predsjedništva. Ovom odlukom nastavljamo borbu za ravnopravnu Hrvatsku u kojoj ne dijelimo ljude, u kojoj je svaki njen građanin bez obzira na različitost po bilo kojoj osnovi zaslužuje jednaku šansu za uspjeh i jednaku šansu za život dostojan čovjeka. Ovom odlukom nastavljamo našu borbu rame uz rame i na novim izborima. SDP od Zorana Milanovića očekuje pobjedu na izborima i da vrati dignitet funkciji predsjednika države.”

Dodao je kako je Milanović čovjek s velikim političkim iskustvom, koji za tu funkciju ima više nego dobre reference, smatra Bernardić, a što se tiče podrške ostalih stranaka SDP će, prema njegovim riječima, razgovarati s modernim progresivnim strankama s kojima dijeli iste vrijednosti, kojima su neupitni antifašizam i temelji ljudske slobode. Takve stranke je pozvao da podrže SDP-ovog kandidata i da zajedno krenu u početak promjena u Hrvatskoj.