Bernardić: Ovo što se desilo jučer je teroristički čin protiv drugih i drugačijih

„Sigurnosna situacija u Europi i u Hrvatskoj je takva da se za slobode moramo boriti svaki dan. Borba za slobode je borba protiv terorizma, a ovo što se desilo jučer je teroristički čin protiv drugih i drugačijih. Ovo je borba protiv terorizma. Niste sami,“ rekao je danas Davor Bernardić, predsjednik SDP-a na mirnom prosvjedu Zagreb Pride-a protiv zločina i mržnje.

„Ova Vlada ugrožava slobodu, ne poštuje institucije, tolerira plagiranje, ne nastavlja kurikularnu reformu, a ona je važan temelj daljnje slobode,“ istaknuo je Bernardić.

„LGBT osobe u Hrvatskoj nisu same, SDP je bio uz vas svih ovih godina i uvijek ćemo biti. Niste sami. Čvrsto vjerujem kako su LGBT prava – ljudska prava i upravo zato su se članice i članovi SDP-a u velikom broju pridružili vašoj borbi,“ poručio je organizatorima prosvjeda i svim okupljenim građanima Bojan Glavašević, član predsjedništva SDP-a i saborski zastupnik.

„Sloboda drugih je i naša sloboda, zato smo se danas pridružili ovom prosvjedu. Apsolutno sam protiv nasilja nad slabijima, to je građanska dužnost svakoga od nas. Od 2001. godine redovito sam  sudjelovao u povorkama ponosa jer se za slobodu svih moramo boriti svim našim snagama i nažalost jasno je da još nismo došli do našeg cilja,“ naglasio je Ranko Ostojić, saborski zastupnik SDP-a.