Bernardić: Vrijeme je da Hrvatska postane zemlja svih građana

    Predsjednik SDP-a i lider RESTART koalicije Davor Bernardić u posjetu je Virovitičko-podravskoj županije te je u Virovitici održao konferenciju za medije s koje je poručio kako ga žalosti što je ta županija jedna od najsiromašnijih u Hrvatskoj i što je pogođena iseljavanjem.

    “Sljedeće četiri godine u Slavoniji ćemo provoditi naš plan za revitalizaciju Slavonije i Baranje. Cilj nam je da ova regija bude bogata i da ljudi u njoj mogu dostojanstveno živjeti od svoga rada. Naš je cilj dignuti poljoprivrednu proizvodnju, omogućiti poljoprivrednicima siguran plasman njihovih proizvoda, osigurati potporu države onim koji žive od rada u svojim obiteljskim gospodarstvima”, naglasio je Bernardić te je dodao kako je vrijeme da Hrvatska postane zemlja svih građana.

    “Netko mora stati u obranu građana. U prvim tjednima ćemo donijeti moratorij za građane i poduzetnike kako bi maknuli ovu neizvjesnost i strah. Donijet ćemo Zakon o obnovi grada Zagreba, u prvom tjednu nakon formiranja Vlade”, kazao je te je podsjetio kako aktualna Vlada radi u interesu banaka koje profitiraju na muci građana, koji ne mogu plaćati kredite.

    Potvrdio je da o ulasku u RESTART koaliciju razgovara s međimurskim županom Matijom Posavcem kao i IDS-om. Odbacio je mogućnost suradnje sa strankama desnice te je najavio skorašnje predstavljanje programa s kojim će koalicija tražiti povjerenje građanki i građana Republike Hrvatske na parlamentarnim izborima.