Bernardić: Vrijeme je da zaustavimo siromaštvo i iseljavanje mladih!

  Predsjednik SDP-a danas je posjetio Novalju, Pag, Galovac, Sukošan i Biograd na Moru. Tijekom druženja s kandidatima i građanima u Novalji i Pagu podržao je Roberta Bandurinu za gradonačelnika Novalje i Daria Grašu za gradonačelnika Paga. „Vjerujem da će upravo oni nastaviti sve one projekte koji će nastaviti razvoj Paga – od obilaznice, rješavanja pitanja otpada, izgradnje dječjih vrtića, jer to je najvažnije – biti tu za ljude i za njihovu kvalitetu života,“ poručio je na Pagu Davor Bernardić.

  Također je istaknuo kako Renata Sabljar Dračevac, SDP-ova kandidatkinja za županicu Zadarske županije, kroz svoj program koji je koncentriran na obrazovanje djece, pomoć umirovljenicima i naravno, otvaranje novih radnih mjesta, vraća nadu da će Zadarska županija opet biti ona županija koja će privlačiti ljude i iz čijeg zaleđa ljudi neće iseljavati. Odgovarajući na pitanja novinara Bernardić je u Pagu rekao da je kao predsjednik najveće opozicijske stranke u kontaktu sa svojim stranačkim partnerima te kako će o dogovorima na vrijeme obavijestiti javnost. Podsjetio je kako je SDP s partnerima potpisao Deklaraciju o dobrom društvu te da je na Glavnom odboru SDP-a donesen iskaz namjere o predizbornoj koaliciji s HSS-om i HSU-om.

  „Paški SDP-a ovog puta ide samostalno na izbore i za gradonačelnika i za zamjenika i za listu. Želimo prije svega revitalizirati gradsku jezgru, obnoviti palače u našem gradu, urediti mrežu šetnica i napraviti nove biciklističke staze i vidikovce te otvoriti poduzetnički inkubator kako bi stvorili nova radna mjesta,“ poručio je Dario Grašo, kandidat SDP-a za gradonačelnika Paga.
  Davor Bernardić tijekom posjetite Galovcu prisustvovao je druženju s građanima te podržao SDP-ovog kandidata za načelnika Galovca Antonija Burčula. „Antonio je jedan od naših mlađih kandidata na lokalnim izborima koji se bori za poboljšanje života mladih, umirovljenika, sportaša i najugroženijih. Takav čovjek sigurno neće razočarati svoj Galovac,“ poručio je Bernardić u Galovcu.

  Prilikom posjete Sukošanu predsjednik SDP-a sastao se s kandidatkinjom SDP-a za načelnicu Sukošana Marijom Dražić te joj je pružio podršku i osvrnuo se na trenutnu situaciju u zemlji. „Jasno je da Hrvatska nema stabilnu parlamentarnu većinu, Hrvatska nema ministra unutarnjih poslova dok je svaki dan nekakav incident na granicama, niti ministra pravosuđa i zapravo se postavlja pitanje kako uopće u ovoj ekonomskoj situaciji Vlada može vladati,“ rekao je Bernardić.

  „Očekujem prije svega da roditelji čija su djeca zbog HDZ-a u zadnjih 27 godina morala napustiti svoju domovinu prepoznaju kako je vrijeme za promjene i da konačno na izborima treba reći „ne“ te zaustaviti siromaštvo i iseljavanje u koje je prvenstveno povela HDZ-ova vlast u Slavoniji i u Dalmaciji,“ zaključio je Bernardić u Sukošanu.