Bernardić: Zašto ste huškali policiju na prosvjetare?

  Na aktualnom prijepodnevu u Hrvatskom saboru predsjednik SDP-a Davor Bernardić konstatirao je da u zemlji vladaju kaos i rasulo, da je nezadovoljstvo građana sve veće, a vrhunac tog nezadovoljstva bio je prosvjed na Trgu bana Jelačića u kojem je sudjelovalo preko “50 tisuća građana”.

  “Obrazovne reforme nema, ona se svela na nabavku jeftinih tableta iz Kine od kojih pola ne radi i svela se na svađu između premijera i ministrice. No pravo je pitanje zašto ste nahuškali policiju na prosvjetare, zašto ste ih popisivali i prijetili im represivnim aparatom,” upitao je Bernardić.

  Obzirom da na pitanje nije dobio odgovor, istaknuo je kako ga “fascinira koliko premijer može bježati od stvarnosti”, podsjetivši ga u kakvom je stanju SDP zatekao zemlju 2011. kada je preuzeo vlast.

   

  Zašto je Vlada nahuškala policiju na prosvjetare?

  U zemlji vlada kaos i rasulo. Institucije se urušavaju, građani su izgubili povjerenje, nasilnici, kriminalci i silovatelji slobodno šeću zemljom. A vrhunac nezadovoljstva bio je prosvjed na kojem je sudjelovalo preko 50.000 ljudi. Od povećanja koeficijenata jedno veliko ništa, jer premijeru nije stalo ni do učitelja ni do djece, ali ni do budućnosti ove zemlje.

  Objavljuje Davor Bernardić u Srijeda, 27. studenoga 2019.

   

  “Sanaderova Vlada je ostavila beznađe, rasulo, depresiju, vi to dobro znate jer ste učili zanat kod tog čovjeka, on vam je bio mentor,” rekao je predsjednik SDP-a ustrajavajući u tome da je premijer “huškao” policiju na učitelje koji su bili popisivani ako su išli na prosvjed.

  Saborski zastupnik SDP-a Nenad Stazić poručio je kako bi novca možda bilo za učitelje da se manje slalo u Hercegovinu, izdvajalo za Katoličku crkvu, privilegije branitelja i povlaštene mirovine.

  “Premijeru, jeste li razmisliti o tome da prestanete silne milijarde davati Katoličkoj Crkvi? Da konačno zaustavite neprestano povećanje broja branitelja i njihovih privilegija? Da spriječite predsjednicu Republike da dijeli okolo povlaštene mirovine kome hoće i kako hoće i da novce prestanete slati u Hercegovinu? Možda biste tada imali dovoljno da ispunite zahtjeve onih koji uče djecu”, poručio je Stazić premijeru.

  (tekst: Hina)