Bernardić: Želimo ubrzan razvoj i Istru jednakih mogućnosti!

  Predsjednik SDP-a Davor Bernardić danas je posjetio Pazin, Labin, Rašu, Poreč i Vrsar te pružio podršku SDP-ovim kandidatkinjama i kandidatima na predstojećim lokalnim izborima.

  “Boris Demark sjajan je kandidat za gradonačelnika Pazina. To je čovjek koji definitivno svojim iskustvom i znanjem može pomoći da Pazin postane srce Istre. Sada je to, nažalost, grad koji se zaobilazi u širokom luku i prilika je da se to nakon ovih izbora promijeni,  da Pazin postane živo i dinamično srce Istre gdje će mladi dobivati više prilike kroz stipendije, kroz informatiku, kroz rast u STEM područjima i gdje će umirovljenici imati više dostojanstva kroz osiguravanje programa za umirovljenike i ,naravno, izgradnju doma za starije i nemoćne. Pazin zaslužuje bolje i to je svima jasno. Vrijeme je da krenemo putem rasta i razvoja,” poručio je danas predsjednik SDP-a u Pazinu.

  “Istra je važna, SDP u Istri ima drugačiji pogled – želimo ubrzani razvoj, društvo jednakih mogućnosti, Istru koja je pravednija za sve i koja otvara šansu poduzetnicima, ali istovremeno Istru koja je dobra za umirovljenike. Tu pravednu Istru, Istru jednakih mogućnosti želimo osigurati na ovim izborima zajedno s našim kandidatom Marinom Baldinijem. Očekujem dobar rezultat u Istri, imamo kvalitetne ljude, Istarski SDP pokazuje da jačaju, da ljudi preuzimaju inicijativu, da žele dobro napraviti za sve Istrijane i Istrijanke. Naše kandidatkinje i kandidati žele Istru Istrijanima,” naglasio je Bernardić.

  Podsjetio je kako je Baldini svojim životnim i profesionalnim iskustvom kao zastupnik u EU parlamentu i kao načelnik svoje općine pokazao da od Istre može napraviti bolje mjesto za život. “On to zna i može osigurati brži razvoj Istre, bolje uvjete za djecu i nova radna mjesta – jednostavno Istru jednakih mogućnosti za sve. Vrijeme je da Istra živi socijaldemokraciju. Od SDP-a u Labinu očekujem dobar rezultat, da će naš kolega Željko Ernečić, kandidat za gradonačelnika Labina biti izabran za i ima našu punu podršku, vrijeme je da Labin krene uzlaznom putanjom,” rekao je Bernardić prilikom posjete Labinu.

  “Vlada gotovo svaki predmet gura pod tepih, ne rješavaju ih, a najnoviji je slučaj Zvečevo – kako je moguće da ni u slučaju Zvečeva nisu ništa znali? Da li u ovoj zemlji zaista Premijer i ministri ništa ne znaju ili nam samo mažu oči? To mi zvuči poznato, dakle brana očito popušta i Hrvatska treba funkcionalnu i stabilnu vladu. Odgovorno je da stabilnost i povjerenje Hrvatska potraži na parlamentarnim izborima. HDZ i Most su godinu i pol dana Hrvatsku zajedno doveli do problema, u ovu agoniju u kojoj je svaki dan izgubljen dan za Hrvatsku, u kojem se gube radna mjesta i budućnost,” komentirao je Bernardić odgovarajući na pitanja novinara.

  Tijekom posjete Općini Raša Bernardić je sudjelovao na druženju s članicama i članovima stranke te je pružio podršku našem kandidatu za načelnika Općine Vedranu Grubišiću.

  “Važno je da našim ljudima pomognemo na terenu pred lokalne izbore da im damo punu pomoć i podršku. U Hrvatskoj zakoni ne vrijede jednako za sve. Svi naši kandidati i kandidatkinje diljem Istre pokazuju kako su spremni boriti se za sve ljude, osigurati besplatne udžbenike za svu djecu, da su spremni financirati jaslice i vrtiće, ulagati tamo gdje je najpotrebnije – u obrazovne institucije, školsku infrastrukturu, ali i spremni pomoći umirovljenicima koji su gradili naše društvo te da su spremni otvoriti put rasta i razvoja kroz zaštitu radnih mjesta i otvaranje vrata poduzetnika. Istra jednaka za sve, zakoni jednaki za sve, a ne samo za neke – to mora postati naša sadašnjost,” poručio je Bernardić u Poreču.

  Naglasio je kako je važno znati da Istra ima alternativu, a to je SDP, stranka koja se bori za društvo jednakih mogućnosti. “Svaki dan nam se na platformi Dobrog društva pridruži neka nova politička opcija koja prepoznaje da je jednostavno najbolji koncept za borbu protiv siromaštva, borbu za razvijenost i za ljude, to je da omogućimo ljudima da imaju jednaku šansu uspjeti i stvarati, da djeca imaju jednaku šansu u školi bez obzira kakav džep imaju njihovi roditelji,” rekao je. Nakon druženja u Poreču, Bernardić je u Vrsaru također podržao SDP-ovog kandidata za načelnika Općine Vrsar Serđu Popovića.