Čestitka SDP-a u povodu 23. obljetnice Oluje

  Svim građankama i građanima Republike Hrvatske želimo sretan Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, a braniteljima čestitamo njihov dan.

  U hrvatskom „kraljevskom gradu“ Kninu danas se svečano obilježava 23. obljetnica “Oluje”, vojno –  redarstvene operacije kojom su tog 4. i 5. kolovoza 1995. nakon četiri godine okupacije pobunjenih Srba oslobođena područja u sjevernoj Dalmaciji, Lici, Banovini i Kordunu, a omogućene su i oslobodilačke akcije u susjednoj Bosni i Hercegovini.

   

  Svim građankama i građanima Republike Hrvatske želimo sretan Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, a braniteljima…

  Objavljuje SDP HrvatskeSubota, 4. kolovoza 2018.

   

  Za samo 84 sata hrvatske vojne i redarstvene snage, u kojima je bilo ukupno oko 200 tisuća ljudi, oslobodile su nešto manje od 10.500 četvornih kilometara, odnosno gotovo petinu države, što je utjecalo na završetak rata u BiH te mirnu reintegraciju Podunavlja u ustavno-pravni poredak Hrvatske.

  „Olujom“ su udareni temelji za izgradnju samostalne i demokratske Republike Hrvatske.

  Delegacija SDP-a predvođena predsjednikom stranke Davorom Bernardićem danas je stigla u Knin kako bi nazočila dostojanstvenoj proslavi Dana pobjede i kako bi iskazala dužno poštovanje i zahvalnost svim hrvatskim braniteljima, obiteljima poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, invalidima Domovinskog rata te svima onima koji su podnijeli najvišu žrtvu, položivši svoje živote za slobodnu, nezavisnu i modernu Republiku Hrvatsku.

   

  Slobodna, napredna i demokratska Hrvatska najljepša je zahvala onima koji su podnijeli žrtvu, a na svima nama je obveza da našoj domovini osiguramo gospodarski prosperitet i stabilnost.