Čestitka SDP-a u povodu Dana neovisnosti

  SDP Hrvatske upućuje čestitku u povodu Dana neovisnosti. 

  8. listopada, Dan neovisnosti Republike Hrvatske, obilježavamo u sjećanje na dan kada je Sabor Republike Hrvatske 1991. godine jednoglasno donio odluku o raskidu svih državnopravnih veza s bivšom SFRJ.

  Čestitamo 8. listopada, Dan neovisnosti Republike Hrvatske! Obilježavamo ga u sjećanje na dan kada je Sabor Republike…

  Objavljuje SDP HrvatskeNedjelja, 7. listopada 2018.

   

  Bio je to dan kada se cijela zemlja odlučila izboriti za modernu, demokratsku, slobodnu Hrvatsku, u kojoj će svi građani imati jednaka prava i mogućnosti.

  I danas izražavamo duboku zahvalnost i poštovanje svim hrvatskim braniteljima, posebno se sjećajući onih koji su svoje živote dali za slobodnu i samostalnu Hrvatsku.

  Danas, 27 godina poslije, svjesni smo da će samo odgovoran i pošten rad hrvatskim građanima moći donijeti puno blagostanje u gospodarski rastućoj i konkurentnoj državi. To ponajprije znači da država treba omogućiti posao s dostojnom i sigurnom plaćom, ali i osigurati spokojnu starost svakom umirovljeniku, a mlade zadržati u domovini, da upravo ovdje i nigdje drugdje požele graditi svoju budućnost, svoju obitelj, ispunjen i sretan život. Onakav kakav smo odavno mogli i trebali imati.