Davor Bernardić prenio ovlasti na potpredsjednika stranke Zlatka Komadinu

  Predsjednik SDP-a Davor Bernardić najavio je raspisivanje unutarstranačkih izbora na kojima se neće kandidirati, objavivši da će do izbora potpredsjednik Zlatko Komadina biti vršitelj dužnosti.

  “U SDP-u postoji visoka razina odgovornosti za izborni rezultat. Stoga je Predsjedništvo stranke donijelo odluku da ćemo izbore za novo vodstvo raspisati u najkraćem mogućem roku”, rekao je Bernardić na konferenciji za medije nakon sjednice Predsjedništva stranke.

  “Svjesni smo odgovornosti, ne bježimo od toga. Ja se za predsjednika više neću kandidirati, a u ovom tranzitivnom periodu do izbora, dužnost predsjednika obavljat će Zlatko Komadina”, poručio je.

  “Analiza će biti, najlakše je reći da je kriva izlaznost, krivo je ono, krivo ono. Građani su odlučili, izlaznost je bila kakva je bila, ja nikoga ne okrivljujem, upravo preuzimam odgovornost”, rekao je dodavši da SDP ide dalje.

  Bernardić nije želio otkriti hoće li iskoristiti cjelokupan zastupnički mandat u Hrvatskom saboru, kazavši da će doći na konstituiranje Sabora, ali je život nepredvidljiv i ne zna se što budućnost nosi.

  “Znate kako je u životu, jedna vrata se zatvore, druga se otvore. Život je ponekad čudesno nepredvidljiv, nebo voli strpljive”, poručio je.