Davor Bernardić: ‘Pozivam sve da rade u interesu SDP-a, ne protiv interesa SDP-a’

    ‘Imamo više gradonačelnika i načelnika, imamo razloga za optimizam’ današnje su riječi predsjednika Bernardića prilikom otvaranje sjednice Glavnog odbora stranke. SDP je prošao teško razdoblje posljednjih šest mjeseci, razdoblje konsolidacije, restrukturiranja i donošenja teških odluka.

    S govornice je uputio čestitke svim mladim kolegicama i kolegama koji su preuzeli odgovornost upravljanja za svoje lokalne sredine i koji će SDP voditi u pobjedu na sljedećim parlamentarnim izborima. S njima SDP ima razloga za optimizam, a samim time i Hrvatska ima razlog za optimizam.

    ‘Sada, u ovom trenutku je potpuno jasno da je SDP jedina čista, jasna, bistra alternativa za Hrvatsku’ dio je obraćanja predsjednika SDP-a, naglašavajući da Hrvatska može biti drugačija, da može biti pristojnija, radišna i poštena. SDP je na tom tragu spreman u svakom trenutku graditi naše društvo i graditi našu zemlju. Spreman je osigurati bolje obrazovanje za svu djecu, jer je pokrenuo obrazovnu reformu na lokalnoj razini, osigurati dostojanstvo za sve ljude koji žive od svog rada jer se bori da minimalna plaća iznosi barem pedeset posto prosječne plaće.

    ‘Hvala svima onima koji su pokrenuli inicijativu i ‘Klub 1000′, koji su pokazali da Hrvatska može, mora i zna bolje’ zaključuje predsjednik Bernardić. To je razlika između dvije Hrvatske u ovom trenutku, s jedne strane vlast pod svaku cijenu i vlast radi interesa, a s druge strane obraz i Hrvatska koja radi i u kojoj obraz nema cijenu.

    Predsjednik u svom obraćanju poziva da se reformira Hrvatska, kao što se reformira i SDP. Reformiran je rad Savjeta, reformira se Statut i koncentracija je usmjerena na terenski rad. ‘Pozivam sve da rade u interesu SDP-a, a ne protiv interesa SDP-a. Pozivam sve da rade u interesu naše zemlje jer jedino jak SDP znači jaku Hrvatsku’ tim riječima je pozvao sve dobronamjerne u cijelom društvu da se priključe SDP-u jer Hrvatska može biti uspješnija, bolja, radišna i poštena zemlja.