Delegacija SDP-a u Kninu na proslavi 27. obljetnice Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

Izaslanstvo SDP-a predvođeno potpredsjednikom stranke Sinišom Hajdašem Dončićem položilo je vijenac i zapalilo svijeće na Spomeniku hrvatske pobjede „Oluja 95“ i iskazalo poštovanje poginulim i nestalim suborcima u vojno-redarstvenoj operaciji „Oluja 95“ te svima onima koji su podnijeli najveću žrtvu položivši svoje živote za slobodnu i nezavisnu Republiku Hrvatsku.

U izaslanstvu su voditelj SDP-ovog Savjeta za ratne veterane Vinko Kovačić, tajnik Savjeta Davor  Stanković, predsjednik šibensko-kninskog SDP-a Karlo Klarin s tajnikom Ivanom Bašićem, Damir Barbir, predsjednik SDP-a Split s Eleonorom Mandić, predsjednicom Savjeta za ratne veterane SDP-a Splitsko-dalmatinske županije i potpredsjednicom splitskog SDP-a.

“U trajnom sjećanju, a posebno na današnji dan, u mislima smo sa 174 poginula te 15 nestalih najboljih među nama koji su svoje živote dali da bi s legitimnom Vojnom-redarstvenom akcijom „Oluja 95“ oslobodili 18.400 km, što je 18,4 posto ukupnog teritorija Republike Hrvatske i donijeli slobodu građanima Republike Hrvatske. Na nama je trajna obaveza brinuti se o članovima stradalničkih obitelji i podsjećati buduće generacije kako je obranjena Republike Hrvatske”, rekao je potpredsjednik stranke Siniša Hajdaš Dončić.