Deseta sjednica SDP-ovog Savjeta za ratne veterane

    U utorak, 27. listopada 2020. godine, u središnjici stranke na Iblerovom trgu održana je deseta redovna sjednica Savjeta za ratne veterane.

    Prije početeka radnog dijela sjednice glavni tajnik Vedran Babić pozdravio je prisutne članove Savjeta. Prenio je i pozdrave predsjednika Grbina članovima Savjeta, zahvalnost i podršku za naredno razdoblje te obećanje za osobno prisustvo na nekoj od slijedećih sjednica. Glavni tajnik pridružio se poruci predsjednika Grbina te je naglasio odrađeni rad Savjeta i potrebu da se to u budućnosti nastaviti. Za to ćete imati podršku i moju osobno, naglasio je glavni tajnik Babić.

    U radnom dijelu sjednice predsjednik Savjeta Vinko Kovačić se analitički osvrnuo na rad Savjeta između dvije sjednice. Izrazio je zadovoljstvo radom članova Savjeta, posebno suradnjom predsjednice i predsjednika županijskih Savjeta za ratne veterane sa predsjednicama i predsjednicima županijskih organizacija. Na tome će se i dalje graditi rad Savjeta.

    Savjet je analizirao protekle parlamentarne i unutrastranačke izbore. Naglasak analize bio je na tragičnom i suludom činu očajnika na Markovom trgu koji je osuđen jednoglasno i bez ograde. Razmotreni su i mogući uzroci koji su doveli do njega. Podržali smo komunikaciju predsjednika Grbina, zastupnika Bauka i člana Savjeta Freda Matića vezano za ovaj tragičan slučaj. Ostaje nam da njihove poruke prenesemo ratnim veteranima u izravnoj komunikaciji.

    U nastavku sjednice usvojen je hodogram aktivnosti Savjeta za slijedeće razdoblje. Sve aktivnosti Savjeta koje su u proteklom razdoblju odrađene daju mi za pravo biti optimističan za predstojeće lokalne izbore, rekao je Kovačić. Savjet za ratne veterane dat će svoj doprinos, zaključio je.