Diljem Hrvatske održana humanitarna akcija Foruma žena “Omiljeni cvijet Ane Rukavine”

  Socijaldemokratski forum žena SDP-a Hrvatske ove je subote, 6. travnja 2019., u više od 100 gradova i općina diljem Hrvatske organizirao prigodnu prodaju tulipana – najdražeg cvijeta Ane Rukavine, čiji cjelokupni prihod donira u fond Zaklade Ana Rukavina.

  Dragi naši, na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu samo je jedna od 101 lokacije humanitarne akcije "Omiljeni cvijet Ane…

  Objavljuje Zaklada Ana RukavinaSubota, 6. travnja 2019.

  “Omiljeni cvijet Ane Rukavine” je humanitarna akcija Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a koja se provodi već devetu godinu zaredom, kako bi SDP iskazao podršku radu Zaklade i ostvarenju njezinih ciljeva.

   

  Cilj akcije je podupiranje rada Zaklade Ana Rukavina, odnosno razvoja Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, Banke krvi iz pupkovine, promicanje i poticanje mladih stručnjaka u području hematologije i drugih srodnih specijalizacija. U akciju se može uključiti kupnjom tulipana i donacijom Zakladi Ana Rukavina.

   

   

  Zaklada Ana Rukavina je od početka svog rada organizirala mnogo akcija upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica čime je upisano oko 61.500 potencijalnih darivatelja, od kojih je više od 57.000 tipizirano.

   

   

  Iz hrvatskog je Registra do danas 101 osoba dobila šansu za život, stoga je važno nastaviti razvijati Registar, posebno s obzirom na to da je registracija potencijalnih darivatelja koštane srži iznimno jednostavan i besplatan proces za darivatelja, a koji nekome može spasiti život.