Eleonora Mandić: Napad na Banske dvore jest teroristički čin, ali premijer kreće od kraja

    Predsjednica Savjeta za ratne veterane SDP-a Splitsko-dalmatinske županije, potpredsjednica splitskog SDP-a Eleonora Mandić osvrnula se na izjavu premijera Andreja Plenkovića da je napad na Banske dvore bio teroristički čin.

    “Slažem se s premijerom da je napad na Banske dvore bio teroristički čin, i naravno da ga osuđujem, kao svaki razuman i normalan građanin Republike Hrvatske, ali…

    Premijer kreće od kraja i gleda samo na posljedice, a to je sam teroristički napad. Poštovani premijeru, jeste li se zapitali što je uzrok istoga. Nepotizam, korupcija, neimaština sve to tišti naše građane, ali vi koji ste legalno izabrani da riješite  takve probleme, svojom politikom, pojedince dovoditi do krajnjih granica pucanja. Zanima me što da misle ratni veterani nakon HDZ-ove podrške Republici Srpskoj koja je nastala na genocidu, ubijanjima i protjerivanju Hrvata i ostalog nesrpskog stanovništva. Također,  pitam za mišljenje i HVIDR-u, Hrvatski generalski zbor, 100% invalide Domovinskog rata? Možda čekaju da se promijeni vlast da bi imali stav o recentnim događajima u veteranskoj populaciji i stanju u društvu”, navodi Mandić.

    Dodaje kako se mnogi mladi ‘baš zato odlučuju za odlazak iz zemlje i svoju sreću traže diljem EU’.

    “Jeste li se zapitali zašto su vas gađali snijegom na Baniji? Mislite da je i taj jadni, mali i nesretni čovjek terorist? Slažem se, umjesto snijega mogao je biti kame ili nešto još teže, slažem se da bi vam tada život bio ugrožen, ali u zadnjih šest godina niste baš ništa napravili za malog čovjeka bez stranačke iskaznice i nažalost sada na naplatu dolaze posljedice vašeg ne činjenja”, zaključuje Mandić.