Forum mladih protiv administrativne pristojbe u zdravstvu

Forum mladih SDP-a u petak je pred zgradom Vlade organizirao prosvjed protiv uvođenja administrativne pristojbe u zdravstvu.

Ta je mjera samo još jedna potvrda krajnje socijalne neosjetljivosti vladajuće stranke. Uvođenje ”poreza na bolest” ne služi ničemu drugome nego krpanju rupa u proračunu na račun najstarijih i najsiromašnijih građana.

Aktivisti Foruma mladih ministrima su uručili “Sanaderove uputnice”, a ministru zdravstva i socijalne skrbi doc.dr. Nevenu Ljubičiću poklonili su, uz to, i dobitnu srećku “Hrvatske zdravstvene lutrije” u igri “Zdrav ili bolestan”. Ministra je u toj igri, naime, osvojio iznos od 360 kuna, tj. jednogodišnji iznos administrativne pristojbe.

Budući da je ministar, nažalost, bio službeno odsutan, predsjednika FM-a Dana Špicera i predsjednicu Glavnog odbora FM-a Mariju Lugarić primio je državni tajnik za zdravstvo u Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi Ante Zvonimir Golem, koji je tom prilikom obećao da će zahtjeve i poklon Foruma mladih proslijediti ministru Ljubičiću.

Ovim putem najavljujemo održavanje prosvjednih akcija u cijeloj Hrvatskoj u narednim danima kako bi javnost upozorili na HDZ-ovu zdravstvenu reformu kojoj je osnovni moto “uzmimo i najsiromašnijima”.

Uputnica_SDP 1,33 MB