Forum žena SDP-a traži ostavku ministrice Murganić

Tražimo ostavku ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nade Murganić

Zbog jučerašnje izjave, ministrica za demografiju, obtelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić mora podnijeti ostavku.

Skandalozni komentar ministrice Murganić za svaku je osudu. Partnersko nasilje prema ženama i nasilje u obitelji ni u kojem se slučaju ne mogu opravdati, ne mogu se relativizirati niti se na njih može reagirati lakonski, kako je to učinila ministrica.

“Tako je to u braku”, kaže ministrica obitelji, a mi u Socijaldemokratskom forumu žena SDP-a poručujemo joj – ne, partnersko nasilje i zlostavljanje nisu sastavnim dijelom bračnoga ugovora, nego su kažnjivi i treba ih osuditi. Žene žrtve nasilja, neovisno o svojem bračnom i obiteljskom statusu, zaslužuju i zaštitu i podršku države i njezinih institucija. Žene žrtve nasilja zaslužuju odgovornu politiku i odgovornu Vladu koja će ratificirati Istanbulsku konvenciju.

Socijaldemokratski forum žena ponovno poziva na ratifikaciju Konvencije Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja prema ženama i nasilja u obitelji – Istanbulske konvencije.

Od premijera Plenkovića tražimo očitovanje o ratifikaciji Istanbulske konvencije te očekujemo da, ne podnese li ostavku sama, smijeni ministrici Murganić.

U ime SDFŽ-a

Karolina Leaković, v.d. predsjednice