Franko Vidović upozorio na bespravnu gradnju na otoku Zmajanu

  Saborski zastupnik SDP-a Franko Vidović u Šibeniku je na konferenciji za novinare upozorio na bespravnu gradnju na otoku Zmajanu, no nije želio komentirati slučaj navodne iznude povezane sa članom obitelji šibensko-kninskog župana Gorana Pauka.

  “Meni je nevjerojatno da na Zmajanu nastane građevina a da pritom nitko u gradu Vodicama, pod čijom je jurisdikcijom otok, nema o tome pojma. I tek kad novinari otkriju aferu, onda se krene odmotavati kolo”, rekao je Vidović.

  Istaknuo je kako Zmajan, kao otok na kojem nikad nije bilo gradnje, ne trpi takvo postupanje.

  “Nevjerojatno mi je da nitko nije primijetio da se na otok iskrcavaju neki strojevi i materijal jer sigurno to nije rađeno na ruke”, dodao je.

  Na katastarskoj čestici na Zmajanu, čiji je dijelom vlasnik muž saborske sabornice HDZ-a i bivše vodičke gradonačelnice Branke Juričev Martinčev, moderna je vikendica s bazenom koja se iznajmljivala.

  Franko Vidović nije želio komentirati slučaj navodne iznude člana obitelji šibensko-kninskog župana Gorana Pauka.

  “Neću ulaziti u detalje jer je u slučaj upetljana maloljetna osoba, ali, evo, mislim da je Martina Dalić napisala knjigu o ortačkom kapitalizmu u Hrvatskoj. E pa to vam je dio te priče”, rekao je.

  Ustvrdio je da je policija “čvrsto u raljama HDZ-a” i da zato “ne izlazi s podatcima s kojima bi trebala izlaziti”. Također, dodao je, župan je javna osoba pa je na njemu da o tome komunicira s javnošću.

  “Stvari koje se tiču javnih osoba, za koje postoji interes javnosti, ne bi trebale ostati nedorečene i visjeti u zraku. Svi mi skupa imamo premalo podataka o tome, a i to nešto govori”, rekao je.

  Vidović se očitovao o izjavi ministra zaštite okoliša i energetike Tomislava Ćorića u kojoj je prozvao novinara N1 za nešto što je pisao u zatvorenoj grupi na društvenim mrežama.

  “To što je on napravio ne događa se ni u jednoj demokratskoj, normalnoj državi. Da i imaš informaciju o tomu što tko piše, to se ne koristi u javnoj komunikaciji. To je i vrlo opasno jer – kada ti netko postavi neugodno pitanje – ti ga pokušaš difamirati iznoseći neke informacije”, rekao je Vidović.

  Na konferenciji za novinare podsjetio je i na neke postupke predsjednika splitsko-dalmatinskoga Županijskog odbora HDZ-a, potpredsjednika Sabora te političkog tajnika HDZ-a Ante Sanadera.

  “Taj je čovjek inače poznati HDZ-ov dobročinitelj. Sjećamo se još one priče iz 2006. kada je, nakon intervencije policije, njegova supruga vratila torbu sa 60.000 eura koju je pronašla, ali nikad nismo doznali odakle se tu stvorio taj novac”, rekao je.

  “Posve mi je jasno kako je taj čovjek, koji iznad svega voli Hrvatsku, kupio zemljište na Kozjaku znajući da će njime proći tunel. On je time želio spriječiti da neki drugi vlasnik ne bi blokirao tu investiciju ucjenjujući hrvatsku državu. Duboko vjerujem da će on sada tu zemlju ustupiti državi, i to sigurno po znatno nižoj cijenu po kojoj ju je kupio. Teško mi je povjerovati da je tu bila riječ o trgovanju s povlaštenim informacijama i špekulaciji”, sarkastičan je bio Vidović.