Glasovac ministrici Obuljen Koržinek: Vi niste ministrica, nego zaštitnica krupnog kapitala, korupcije i nepotizma

    Potpredsjednica Hrvatskog sabora i SDP-a Sabina Glasovac upitala je danas na aktualnom satu ministricu Obuljen Koržinek o slučaju davanja koncesije Top radiju d.o.o. nad frekvencijom koju je nekad imao Radio 101.

    “Vijeće za elektroničke medije je u srpnju dodijelilo na 15 godina kao koncesiju frekvenciju koju je koristio Radio 101 trgovačkom društvu Top radio d.o.o. Trebali su znati da on dolazi iz medijskog kartela koji već godinama drži monopol nad radijskim postajama, što je protuzakonito i pogubno za razvoj slobode medija i pluralizam, na što vas je već upozorio HND. Radi se o kršenju zakona o medijima i zakona o elektroničkim medijima. Jedna od nadležnih institucija je i vaše Ministarstvo”, rekla je Glasovac potom upitavši što je ministarstvo poduzelo kako bi se utvrdilo postoje li naznake medijskog kartela i što se čini da bi osigurali transparentnost stvarnog vlasništva i moguću medijsku manipulaciju.

    “Od vas nisam ni očekivala ništa drugo nego da perete ruke od svega, kao i u brojnim drugim slučajevima. A zapravo ste umiješani u vrlo ružne stvari koje se događaju u kulturi i medijima u Republici Hrvatskoj. Očekivala sam da ćete mi reći da se s upitom obratim Vijeću za elektroničke medije, ali vidi vraga, većina članova Vijeća je upravo po volji HDZ-u”, rekla je Glasovac.

    Istaknula je kako bi bilo dobro da ministricu zanima zašto je jedan ponuditelj koji već kontrolira brojne druge radijske stanice dobio koncesiju na drugoj, što je eklatantno kršenje zakona.

    “Mene od vas ne čudi uopće što se vi ne želite ponašati kao ministrica, nego kao nekakva sanseverija u Ministarstvu. A s druge strane kao ministrica preko svojih kumskih veza utječete na brojne stvari, pa tako štitite ravnateljicu HNK koja provodi mobing, isto tako ste i vrlo jasno umreženi s gospodinom Bačićem koji je u pritvoru. Vi niste ministrica, nego ste zaštitnica krupnog kapitala i ružnih stvari pa i korupcije i nepotizma koji se događaju u području medija. To je žalosno”, zaključila je Glasovac.