Gordan Maras i Mladen Novak: Manji nameti za veće plaće

  Kandidati za EU parlament Gordan Maras i Mladen Novak održali su konferenciju za medije na kojoj su govorili o novoj financijskoj EU perspektivi za razdoblje od 2021. do 2027. godine.

  Istaknuli su kako je Hrvatska proteklih godina ostala bez više stotina tisuća građana i najvažnija stvar koju treba napraviti je omogućiti da plaće narastu. Povećanjem osobnog odbitka s 3.800 na 5.000 kuna plaće bi u odmah narasle između 300 i 500 kuna.

  MANJI NAMETI ZA VEĆE PLAĆE

  [MANJI NAMETI ZA VEĆE PLAĆE]Hrvatska je proteklih godina ostala bez više stotina tisuća građana i najvažnija stvar koju trebamo napraviti je omogućiti da plaće narastu. Povećanjem osobnog odbitka s 3.800 na 5.000 kuna plaće bi u ovom trenu narasle između 300-500 kuna. Smatramo da minimalna plaća ne smije biti niža od 4.000 kuna neto. Na razini Europske unije, naši zastupnici će se zalagati za određivanje minimalne europske plaće. Također ćemo se zalagati da minimalna mirovina u Hrvatskoj za puni radni staž iznosi 75% prosječne plaće.

  Objavljuje SDP Hrvatske u Nedjelja, 5. svibnja 2019.

  SDP smatra da minimalna plaća ne smije biti niža od 4.000 kuna neto. Na razini Europske unije, naši zastupnici će se zalagati za određivanje minimalne europske plaće. Također će se nastaviti zalagati da minimalna mirovina u Hrvatskoj za puni radni staž iznosi 75% prosječne plaće.

  “Ako bih to sažeo u jednu poruku to bi glasilo ovako – manji nameti za veće plaće. Znate da se SDP zalaže za to da minimalna plaća bude 4000 kuna mjesečno, i dalje ćemo raditi na tom tragu.” – G. Maras

  Mladen Novak govorio je i o “Klubu 1000” što je udruženje poduzetnika koji svojim zaposlenicima isplaćuju plaću u iznosu od najmanje tisuću eura. Još jedna specifičnost vezana uz “Klub 1000” jest da se radi o proizvodnji gotovih proizvoda sa velikom dodanom vrijednošću, što rezultira i većim povratom investicije, umjesto da je fokus na proizvodnji sirovina i polusirovina.

  Maras je dodao da Vlada ljudima ne dozvoljava pravo na mišljenje time što spotovima utječe na referendum inicijative “67 je previše”. Uvjeren je da će inicijativa skupiti puno više potpisa za raspisivanje referenduma nego što je potrebno.

  “Znači s te strane ne vidim nikakav problem da građanima na refrendumu omogućimo da se na referendumu izjasne da li su za povećanje granice za odlazak u mirovinu i za povećanje penalizacije za prijevremeni odlazak u mirovinu. Ne vidim što je tu problem i što toliko boli gospodina Plenkovića i gospodina Pavića.” – G. Maras