Grbin: Festival slobode je festival neodgovornosti

  Predsjednik SDP-a Peđa Grbin gostovao je večeras u HTV-ovom Dnevniku gdje je komentirao aktualna zbivanja, kao i situaciju u stranci.

  Osvrnuvši se na uvođenje obveznih COVID potvrda u sustavu zdravstva i socijalne skrbi, Grbin je rekao da se Hrvatska trenutno po cijepljenju nalazi u rangu zemalja kao što su Indija, Gvajana i Kolumbija te da zbog toga Vlada, umjesto da razmišlja o otvaranju, mora razmišljati o uvođenju nekih novih restrikcija.

  “Nažalost, s obzirom na nerad, nemar i nekvalitetu rada Vlade, mi danas ovo moramo napraviti. Moramo uvesti obvezne COVID potvrde, ali to što će Vlada učiniti nije nešto čemu bi trebalo aplaudirati, bez obzira na to što to moramo u ovom trenutku zbog situacije podržati, nego je to pokazatelj neuspjeha i nerada”, rekao je Grbin.

  Poručio je i kako se sam zbog cijepljenja osjeća sigurnije te da je Vlada trebala uvjeriti ljude da se od cijepljenja ne događa ništa osim da ste sigurniji, ali da u tome nije uspjela.

  Bio je kritičan i prema današnjem zagrebačkom prosvjedu ljudi koji se ne slažu s daljnjim restrikcijama.

  “Ovo što je danas bilo u Zagrebu nije festival slobode, nego festival neodgovornosti”, poručio je Grbin.

  Na pitanje ima li većinu za odluke koje namjerava provesti vezano za izbacivanje četvero zastupnika Grbin je rekao kako je pravo pitanje postoji li u Klubu volja da se situacija u kojoj su se našli riješi dijalogom ili će nastaviti sa sukobom.

  “Sa sigurnošću znam da sam za stvari koje radim i način na koji vodim stranku dobio potporu Predsjedništva stranke, Glavnog odbora stranke, dobio sam potporu članica i članova kada sam izabran za predsjednika. Sada je na nama da na Klubu zastupnika odlučimo hoćemo li nastaviti s bavljenjem samima sobom, ili ćemo se početi baviti onime zbog čega su nas građani, uostalom, i birali, a to je briga za njihove interese i standard”, rekao je Grbin.

  Odgovarajući na pitanje je li, ako zastupnici ustraju na zahtjevima, spreman da SDP sutra u Saboru ima 10, 12 ili 14 zastupnika, Grbin je poručio da mu je cilj da SDP bude jaka stranka koja je spremna zastupati interese građana. Ustvrdio je da Hrvatska ima puno problema, pri čemu je HDZ nazvao klijentelističkom organizacijom i strankom koja je Hrvatskoj nanijela previše zla.

  “Pokušat ću uvjeriti svoje kolegice i kolege da možemo zajedno raditi na tom cilju, da je cilj tu pred nama i da jednostavno ne možemo prepustiti sudbinu ove zemlje stihiji. Ali isto tako spreman sam, ako se taj dogovor ne može postići, ako stvari ne možemo riješiti razgovorom, povući i teške, radikalne mjere”, rekao je Grbin, dodavši da ne želi da do toga dođe, ali da ta opcija doista jest na stolu.

  “I učinit ću sve što mogu da je izbjegnem”, poručio je.