Grbin: Građani zaslužuju premijera koji se neće baviti pripravništvom lovstva i pritiskom na medije

  “Pripravnik lovstva – vjerojatno većina od nas do jučer nije ni čula da postoji takvo radno mjesto, ali to je radno mjesto o kojem u Hrvatskoj odlučuju premijer i direktor Hrvatskih šuma. Uza sve probleme s kojima se Hrvatska nosi, uz galopirajuću inflaciju, uvoza energenata, borbe s neadekvatnim uvjetima u zdravstvu, iseljavanjem – predsjednik Vlade i direktor šuma imaju vremena baviti se pripravnikom lovstva.

  Ovo što je proteklih dana izašlo u javnost nije samo pitanje Hrvatskih šuma, za njih smo saznali, ali poštovane kolegice i kolege, ovo je puno više od toga, ovo je sustav koji je uz dva inicijala AP okupirao Hrvatsku. Bez prijateljske, rodbinske ili stranačke veze danas se u Hrvatskoj ne može dobiti niti posao pripravnika. Ako ne znaš nekoga iz HDZ-a, posao nećeš dobiti. Ako nemaš AP-a da s direktorima nešto za tebe dogovara, ti posao nećeš dobiti. I nebitno je li se radi o radnom mjestu ili o ugovoru o 220 milijuna za biomasu – bez AP-a, njegovog glasnogovornika, predstojnika njegovog ureda, glavnog tajnika HDZ-a, ministara HDZ-a, saborskih zastupnika HDZ-a, predsjednika Hrvatskog sabora koji je isto u tim porukama, ti posao dobiti ne možeš!

  U to ste pretvorili Hrvatsku. Korupcija je okovala naše društvo. A cijenu za to plaćaju svi. Osim osim onih u HDZ-u, oni od toga dobivaju koristi. Cijenu plaćaju svi. Sve je zbog toga skuplje.

  Milijarda kuna u INA-i. HDZ-ovac i Plenkovićev prijatelj. AP. Smradex. Pa nisu to moje riječi i moje poruke. To su poruke koje razmjenjuju ministrica i državna tajnica. To su poruke koje šalju saborski zastupnici, ministri, glavni tajnik HDZ-a, Plenkovićev glasnogovornik, Plenkovićev predstojnik ureda.

  Građani Hrvatske to nisu zaslužili. Zaslužuju bolje! Građani Hrvatske zaslužuju premijera koji se neće baviti pripravništvom lovstva, koji se neće baviti pritiskom na medije, koji neće odlučivati što je tema o kojoj će novinari pisati. Zaslužuju predsjednika Vlade koji će se baviti stvarnim problemima hrvatskog društva. A Plenković uz 22 ministra koja je mora smijeniti, uz pripravnika lovstva kojeg je morao kadrovirati, to ne stiže.

  Građani zaslužuju Hrvatsku u kojoj se možeš zaposliti bez SMS poruke. Zaslužuju posao koji možeš dobiti bez da za tebe interveniraju glasnogovornik AP-a ili njegov predstojnik ureda.

  Hrvatska takvo društvo može postati, ali samo i isključivo bez Plenkovića i HDZ-a.