Grbin nakon sjednice Predsjedništva: Stav vodstva SDP-a je jasan, isključeni članovi ne mogu biti u Klubu SDP-a

    Predsjednik SDP-a Peđa Grbin izjavio je u četvrtak kako je Predsjedništvo stranke donijelo odluku da se izbačene članove ne može zadržati u Klubu zastupnika, a ako se odluka središnjeg tijela stranke ne bude provodila Predsjedništvo će morati donijeti “odluke kakve god one teške bile”.

    “Stav vodstva SDP-a je jasan: isključeni članovi SDP-a ne mogu biti članovi kluba zastupnika SDP-a”, rekao je Grbin nakon sjednice Predsjedništva. Takvu odluku morat će poštivati svi članovi i članice stranke, poručio je dodavši da će on i politička tajnica stranke Mirela Ahmetović o njoj pojedinačno u narednim danima razgovarati sa svim kolegicama i kolegama iz SDP-ova Kluba.

    Istaknuo je i kako je riječ o političkoj odluci na kojoj Predsjedništvo stranke ima pravo inzistirati jer je za to dobilo mandat od članica i članova stranke, “da ju vodimo, da strankom upravljamo”.

    “Ovdje se radi o političkoj odluci i, ako želimo biti organizirani – a želimo, ako želimo provoditi našu politiku – a želimo, ako želimo biti jaki – a želimo, onda se odluke središnjeg tijela stranke moraju provoditi”, upozorio je Grbin.

    Što se tiče sjednice Kluba zastupnika, ona će se, kako je rekao, održati, o čemu će javnost biti pravodobno obaviještena, a “na nju Predsjedništvo stranke dolazi s jasnim stavom, a to je da isključeni članovi SDP-a ne mogu biti članovi Kluba zastupnika”.