Grbin u Sisku dao potporu Ikić Baniček i Berdaisu

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin u četvrtak je uoči 2. kruga izbora dao potporu SDP-ovoj  kandidatkinji Kristini Ikić Baniček za novi mandat sisačke gradonačelnice, rekavši da je opravdala povjerenje građana, te kandidatu za sisačko-moslavačkog župana, nezavisnom Danielu Berdaisu.

Uz predsjednika SDP-a Grbina, potporu su im dali ispred sisačke Gradske tržnice Kontroba, i potpredsjednica stranke Biljana Borzan te drugi članovi SDP-a i izborne koalicije.

Pozvali su birače da u nedjelju izađu na izbore i svoj glas daju njihovim kandidatima.

“Vjerujem da će se građani opredijeliti za grad inkluzije, koji se gradi i izgrađuje, gradonačelnicu koja gradi, a ne obećaje, te koja je u stanju u suradnji sa županijom i državom obnoviti grad onako kako to Sisak zaslužuje”, rekla je SDP-ova kandidatkinja Ikić Baniček.

Nezavisni kandidat za župana Berdais, koji ima potporu SDP-a i partnera, pozvao je građane da se aktivno moraju uključiti u borbu za boljitak.

“Moj tim i ja jasno smo rekli, obnova sada i odmah, kako bismo vratili na staro – normalno na naše područje, a tek onda razgovarati o svemu onome što su nam obećavali u posljednjih 25 godina, a dosad se nisu ispunili”, izjavio je Berdais.

Ako je netko u proteklih osam godina opravdao povjerenje građana, onda je to bez dvojbe Kristina Ikić Baniček, rekao je Peđa Grbin.

“Pogledajte Sisak prije osam godina i danas. Vrtići, sportske dvorane, kulturne znamenitosti koje su propadale, javne površine i javna infrastruktura su ono što je ona napravila. Nažalost, Sisak i gradovi kao što su Koprivnica, Rijeka, Čakovec i još neki, u Hrvatskoj su iznimka, a trebali bi biti pravilo o stvarnim potrebama građana. Zato se građani moraju opredijeliti za razvoj ili povratak stagnacije. Kada je u pitanju izbor župana, trebate se opredijeliti ili za ljude koji gomilaju bogatstvo i brinu samo o sebi, ili za pozitivne promjerne”, dodao je Grbin.

Borzan je ustvrdila da je u teškoj situaciji nakon potresa Kristina Ikić Baniček dokazala kako je ‘spremna raditi od jutra do sutra’ i svima biti na raspolaganju.

“U tom trenutku Sisak nije mogao poželjeti bolju gradonačelnicu”, rekla je Borzan, pozvavši birače da joj pruže šansu da nastavi.

Bilo bi dobro, kaže Borzan, da se uspostavi vertikala Grad – Županija, te da SDP dobije i svog župana, kako bi HDZ dobio priliku da s državne razine pokaže da je za funkcioniranje bez podjela i da su spremni pomagati Sisku.