Ikić Baniček: Teško je iz ureda u Zagrebu vidjeti što se događa

  Gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček u ponedjeljak je za N1 komentirala stanje u tom gradu i postavljanje stambenih kontejnera, kao i početak nastave.

  Na području grada Siska je 69 stambenih kontejnera, samo 30-ak smo uspjeli naseliti, jer su prikopčani na struju, kazala je Ikić Baniček. Dodala je da je premijer Andrej Plenković obećao da je s upravom HEP-a dogovoren priključak struje i za ostale.

  “Za očekivati je da će nam trebati još lokacija. Ja sam optimistična, jer je nakon brojnih apela došlo 5 statičara da provjere Hotel Panonija, i ustanovili su da je zgrada statički stabilna, da su potrebni manji popravci, ali čekamo da država kaže da je siguran za upotrebu i da se stotinjak ljudi može smjestiti unutra”, rekla je Ikić Baniček.

  Sisačka gradonačelnica smatra da bi sve institucije i resorna ministarstva trebali biti izmješteni bilo u Sisak, Petrinju ili Glinu, kako bi lakše upravljali ovom krizom i riješili problem. Poručila je da je iz ureda u Zagrebu vidjeti što se događa.

  Ikić Baniček kae da bi, uz Ministarstvo graditeljstva, izmješteno trebalo biti i Ministarstvo kulture, jer je uža jezgra i Siska i Petrinje zaštićeno kulturno dobro te da očekuju suradnju od strane ministarstva.

  Što se tiče početka nastave u drugom polugodištu, Ikić Baniček je izrazila nadu da će nastava početi 18. siječnja u školama te da će se učenici vratiti u školske klupe.