Ivo Josipović podržao SDP-ovog kandidata za istarskog župana Danijela Ferića

Bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović podržao je u četvrtak u Puli SDP-ovog kandidata za istarskog župana Danijela Ferića ustvrdivši kako je vrijeme da Istra učini još jedan iskorak i da je Ferić pokazao da ima ambiciju učiniti “nešto jako dobro” za tu županiju.

“Oduvijek sam u Istri sa svim političkim faktorima jako dobro surađivao jer je ovdje trajno pobijedio društveni mentalitet kojeg karakteriziraju tolerancija, razumijevanje i želja za napretkom”, rekao je Josipović te podržao Ferića za kojeg tvrdi da ima ozbiljno životno iskustvo u upravljanju velikim sustavima i koji je u 13 točaka pokazao da ima ambiciju učiniti nešto jako dobro za Istru.

Josipović je ocijenio i da se “Istra ne mora brinuti za svoju otvorenost, za svoju demokratičnost i toleranciju, ali može i mora učiniti još jedan korak posebno kada je riječ o gospodarskom razvoju, efikasnosti upravljanja i borbi protiv korupcije koje muče cijelu Hrvatsku pa tako i Istru”.

“Građani i građanke moraju prepoznat boljitak koji donosi neka druga opcija. Mislim da, gledajući sa strane, promjene koje nagovještava kandidat Ferić jesu takve prirode i tu ne treba ništa ‘lomiti’ već razumno pogledati programe i osobe koje su iza njega, pa će rezultat vjerojatno biti drukčiji nego što je bio do sada”, dodao je.

Istri ga, kaže, privlači to što je po svojoj kulturi i svjetonazoru ozbiljno ispred drugih dijelova Hrvatske.

“Mene u Istri privlači i impresionira antifašizam i tolerancija i sloga među svim pripadnicima nacionalnih zajednica. To je toliko ukorijenjeno u Istri da se nimalo ne bojim da bi mogla doći na vlast neka opcija koja će okrenuti priču. Danas je bitka za poslovno organizacijski-turistički i ekološki bolju i uspješniju Istru”, zaključio je Josipović.

SDP-ov kandidat za istarskog župana Danijel Ferić ustvrdio je kako se od 16. svibnja politička karta Istre mijenja na bolje te kako je prvi krug lokalnih izbora pokazao da su promjene moguće, poput one u Vodnjanu i Buzetu i drugim jedinicama lokalne samouprave.

“U nedjelju, 30. svibnja promjene će se dogoditi i u Puli i u Istri. Građani su rekli da žele fer Istru jednakih šansi za sve, a ne samo za podobne. Rekli su ‘ne’ ekološkoj bombi zvanoj Kaštijun, rekli su ‘ne’ divljem turizmu i betonizaciji obale te namještenim prostornim planovima i pogodovanju poput onom na Muzilu”, poručio je Ferić.

Rekao je i da je podrška koju dobiva iz dana u dan sve veća te kako se 16. svibnja “upalila iskrica nade da su promjene moguće”, a da se 30. svibnja “kreće s boljom Istrom”.

(foto: Srecko Niketic/PIXSELL)