Izaslanstvo SDP-a obilježilo 27. obljetnicu VRO Maslenica ’93

Izaslanstvo SDP-a predvođeno predsjednikom Savjeta za ratne veterane Vinkom Kovačićem, predsjednicom SDP-a Zadarske županije Renatom Sabljar Dračevac i predsjednikom Savjeta za ratne veterane Zadarske županije Žarkom Barkićem, odavanjem počasti, polaganjem vijenca i paljenjem svijeća, obilježilo je 27. obljetnicu VRO “MASLENICA ’93”. U izaslanstvu, uz članove Savjeta bili su i članovi županijske organizacije SDP-a.

VRO “MASLENICA ’93” je jedinstvena iz više razloga. Najvažnije je da je uspješno izvedenom vojno-redarstvenom operacijom prometno povezan sjever i jug Hrvatske. Također, normaliziran je život Zadra i zadarskog zaleđa koji je bio neizdrživ agresorskom opsadom i svakodnevnim granatiranjem. Velika vrijednost ove vojno-redarstvene operacije je i tome da se u najvećem srazu hrvatskih vojno-redarstvenih snaga i najelitnijih agresorskih postrojbi našom pobjedom podigao moral te su se nagovijestile mogućnosti Hrvatske vojske za oslobođenje okupiranih područja.

S ponosom i najdubljim poštovanjem poklonili su se suborcima poginulima u VRO “MASLENICA ’93”. Njih 127 iz svih krajeva Hrvatske položilo je živote za slobodu i nezavisnost naše Domovine. Vječna im slava i hvala!

NAVIK ON ŽIVI KI ZGINE POŠTENO