Izbori su prekretnica između građanske i ekstremno desne Hrvatske

  Čelnici oporbenih stranaka koje podupiru predsjedničku kandidaturu Zorana Milanovića u petak su poručili kako će se na izborima 22. prosinca Hrvatska naći na prekretnici, pa će građani birati između dvije Hrvatske, one normalne i građanske ili ekstremno desne i populističke.

  Da će na izborima birači odlučivati između normalne i nenormalne Hrvatske mišljenja je predsjednik SDP-a Davor Bernardić, prozivajući vladajuće da su propustili riješiti ključne probleme hrvatskih građana.

  “Standard opada, troškovi života rastu, plaće ne rastu, mirovine su mizerne, sve su duže liste čekanja i sve veći dugovi u zdravstvu koje je pred kolapsom. Nepravda je na svakom koraku, zemlja je opterećena nikad većom korupcijom“, ocijenio je Bernardić i napomenuo kako u Hrvatskoj preko milijun ljudi živi na rubu siromaštva.

  Ističe i da je u mandatu ove Vlade iz države “glavom bez obzira” pobjeglo preko 150 tisuća radno sposobnih ljudi, obrazovna reforma svela se na nabavku jeftinih tableta od kojih pola ne radi.

   

  Iza nas je još jedna izgubljena godina bez ikakvih reformi za bolji život u ovoj zemlji. Građani moraju odlučiti što žele: Dostupno zdravstvo ili privatizaciju zdravstva. Reformu pravosuđa ili korupciju. Rast plaća ili masovno iseljavanje. Pravdu ili nepravdu. Normalnu ili nenormalnu Hrvatsku.

  Objavljuje Davor Bernardić u Petak, 13. prosinca 2019.

   

  Odustalo se, tvrdi Bernardnić, od stvari predviđenih strategijom razvoja obrazovanja, a rezultat toga su demotivirani i ogorčeni učitelji što su i pokazali dugim štrajkom, a navodi i da će biti zanimljivo gledati kako će resornu ministricu Blaženku Divjak “braniti licemjeri iz redova Vlade i HDZ-a koji su ju napadali”.

  “Reformi nema i u zadnje tri godine Vlada se može pohvaliti samo jednom pravom velikom, ozbiljnom i bitnom reformom za građane ove zemlje, a to je reforma datuma blagdana i praznika. Svaki put kad nemaju odgovor na ključne probleme građana, siromaštvo, korupciju, male plaće i mirovine, iseljavanje, oni se bave temama s nacionalnim predznakom poput mijenjanja datuma blagdana i praznika“, kazao je.

  Istodobno, ističe, Hrvatsku proždire nikad veća korupcija, a sama je Vlada postala sinonim za korupciju jer je ovo ljeto zbog sumnje na korupciju moralo otići pola Vlade, čemu u prilog, smatra, najviše govori činjenica da se Vlada održava na vlasti isključivo političkom korupcijom i kupovanjem zastupnika u Saboru.

  “Stoga je Hrvatska danas na prekretnici. Građani ove zemlje moraju odlučiti u kom pravcu će zemlja ići i što žele, a izbor je jednostavan – dostupno zdravstvo ili privatizacija zdravstva, reforma pravosuđa ili korupcija, rast plaća i mirovina ili masovno iseljavanje, stabilnost ili recesija, pravda ili nepravda, normalna ili nenormalna Hrvatska“, zaključio je Bernardić i pozvao birače da na izborima glasuju za Milanovića.