Dvije bitke su dobivene, ali posao tek počinje

Danas, 11.10.2017., u Hrvatskom saboru, izglasano je Saborsko istražno povjerenstvo za Agrokor. 113 zastupnika glasalo je za povjerenstvo, njih 11 protiv, a 13 zastupnika je ostalo suzdržano. Predsjednik istražnog povjerenstva je SDP-ov zastupnik Orsat Miljenić, a drugi član povjerenstva iz redova SDP-a je Gordan Maras.

Predsjednik SDP-a, Davor Bernardić  u obraćanju medijima izrazio je zadovoljstvo ovom odlukom, ali i upozorio da pravi posao tek sada počinje. Pozvao je sve koji imaju bilo kakva saznanja ili informacije da pomognu Povjerenstvu sa radom, jer ih čeka dug i naporan posao.

Poimeničnim glasanjem izabrana su i tri nova sudca Ustavnog suda.  SDP-ov kandidat, na prijedlog predsjednika Davora Benardića bio je gospodin Goran Selanec, koji je dokazani borac za ljudska prava, ravnopravnost i jednakost te može dati novu dimenziju radu Ustavnog suda i čuvati vrijednosti na kojima počiva demokracija u Hrvatskoj.

Čestitke izabranima!

Cijelo obraćanje predsjednika Davora Bernardića pogledajte ovdje