Jelušić: “Na izbore za Europski parlament SDP izlazi samostalno, ali otvoreni smo za suradnju s nestranačkim, lijevomislećim ljudima”

  Član Predsjedništva SDP-a Ivo Jelušić jučer je u izjavi za medije rekao kako su glavna tema na sjednici tog tijela  bili izbori za Europski parlament, na koje će SDP izaći samostalno, ali, kako je rekao, u suradnji s nestranačkim, lijevomislećim ljudima.

  “Glavna tema bili su nam europski izbori. Razgovarali smo kako se pripremiti za te izbore i s kojim temama izaći. Stajališta smo da bi SDP na te izbore trebao izaći sam, ali bismo pozvali sve lijevomisleće ljude, dakle i one koji nisu u SDP-u, da nam se pridruže i u tome pomognu.”

  UŽIVO:Ivo JelušićPredsjedništvo je donijelo odluku da predsjednik SDP-a, Davor Bernardić postane predsjednik Kluba zastupnika u Hrvatskom saboru. Zaključak je Predsjedništva da SDP na predstojeće izbore za Europski Parlament ide sam, ali da je otvoren i spreman razgovarati sa nestranačkim ljudima kao i sa svima koji pripadaju lijevoj političkoj obitelji da SDP-u u tome pomognu.

  Objavljuje SDP Hrvatske u Četvrtak, 26. srpnja 2018.

   

  Dodao je kako je ljevica u krizi u cijeloj Europi, a SDP će dati svoj doprinos da opet ojača.

  “Ovi su izbori prilika da ljevica u Europskoj uniji doživi svoj novi početak i da postane vodeća snaga u Europskom parlamentu.”

  Predsjedništvo SDP-a jučer je na sjednici donijelo i  odluku da umjesto Arsena Bauka, predsjednik Kluba zastupnika u Hrvatskom saboru bude čelnik SDP-a Davor Bernardić, što je predložio član Predsjedništva stranke Franko Vidović na prvoj “krnjoj” sjednici bez četvorice nedavno suspendiranih članova, a podržala ga većina članova toga tijela, uz suzdržane Biljanu Borzan i Bojana Glavaševića.

  “Ovo je politička odluka Predsjedništva SDP-a, najvišeg političkog tijela koje donosi odluke između dvije sjednice Glavnog odbora. Klub zastupnika pak je tijelo stranke koje provodi odluke Predsjedništva i Glavnog odbora. Klub zastupnika na prijedlog predsjednika formalno donosi odluku o tome tko će biti predsjednik. Stav Predsjedništva je taj da mislimo kako bi to trebao biti gospodin Bernardić”, pojasnio je Jelušić i dodao da ne očekuje nikakve probleme oko prihvaćanja te odluke u budućnosti.

  Jelušić je o toj temi kazao i da su ranije na sjednici Glavnog odbora odlučili da će se održati zajednička sjednica Predsjedništva i Kluba na kojoj će se sve dogovoriti.

  Ovo je prijedlog Predsjedništva i vjerujte da na Klubu oko toga neće biti velikih problema“, zaključio je Jelušić.