U Jurišićevoj otvoren Umirovljenički kutak

  Umirovljenički kutak otvoren je u Stranci umirovljenika u Jurišićevoj 1.  Taj su projekt ostvarile ta stranka, udruga Zajedno smo jači i SDP, koji je izradio i program za umirovljenike.

  Predsjednik Stranke umirovljenika Lazar Grujić rekao je da je Umirovljenički kutak zamišljen kao mjesto za socijalizaciju i druženje. Podupro je SDP-ov plan za umirovljenike te najavio parlamentarnu suradnju tih dviju stranaka.

  “Vjerujemo da će SDP u budućoj odgovornosti za vlast povećati mirovine te ostvariti druge projekte”, dodao je Grujić.

  Predsjednik SDP-a Davor Bernardić, koji je bio na otvorenju Umirovljeničkog kutka, rekao je da je dostojanstvo umirovljenika u Hrvatskoj danas na najnižoj razini. Istaknuo je i kako SDP planira izgraditi domove za umirovljenike.

  “Hrvatska u zadnjih 30 godina nije izgradila nove kapacitete, u SDP-u imamo poseban plan kako izgraditi domove za umirovljenike za oko 10 tisuća osoba”, rekao je Bernardić te dodao kako bi se gradnjom domova umirovljenicima dala i prilika za dostojanstven život.

  Također, najavio je gradnju tzv. dnevnih boravaka za umirovljenike gdje bi mogli kvalitetno provoditi vrijeme. Kao rješenje za male mirovine, najavio je usklađivanje visina mirovina s rastom BDP-a, ali i stimulaciju za one koji dulje ostanu u svijetu rada.