Kolar: Ovo nije vrijeme za podjele već za podršku kolegama u drugom krugu

Željko Kolar, župan Krapinsko-zagorske županije te voditelj izbornog stožera SDP-a za lokalne izbore danas je održao konferenciju za medije u središnjici stranke na temu rezultata lokalnih izbora.

Na konferenciji je sudjelovalo i pet SDP-ovih gradonačelnika koji su od svih 12 gradonačelnika u Hrvatskoj pobijedili u prvom krugu. “Jasenka Auguštan-Pentek koja je u prvom krugu osvojila 74,19 % glasova u gradu Zlataru i apsolutnu većinu u Gradskom vijeću, gradonačelnik Pregrade i saborski zastupnik kolega Marko Vešligaj koji je osvojio 71,46 % glasova u prvom krugu te isto tako apsolutnu većinu u Gradskom vijeću. Tu je naš kolega Nikola Gospočić koji je kao nezavisni kandidat uz potporu SDP-a osvojio 58, 50 % glasova u prvom krugu za gradonačelnika Donje Stubice gdje je SDP-ova lista s koalicijskim partnerima osvojila većinu u Gradskom vijeću, kolega Zlatko Brlek, gradonačelnik Klanjca koji je pobijedio u prvom krugu s 56,19 % gdje je i SDP-ova lista s partnerima osvojila apsolutnu većinu te kolega Ivan Hanžek koji je osvojio peti mandat kao gradonačelnik grada Zaboka sa 55,16 % osvojenih glasova i osiguranu većinu u Gradskom vijeću,” naglasio je Kolar.

“Ovu konferenciju za medije sazvao sam radi našeg kandidata Ivana Tuđe koji je ušao u drugi krug za gradonačelnika Oroslavja, kao i svih kolegica i kolega SDP-ovaca koji su ušli u drugi krug lokalnih izbora kojih ima ukupno 68. Zbog svega što se događa u stranci u posljednjih nekoliko dana tražim od stranačkih kolegica i kolega, visoko i nisko pozicioniranih članova Predsjedništva, Glavnog odbora i Kluba zastupnika SDP-a da jedine političke teme koje komentiraju do kraja drugog kruga lokalnih izbora budu upravo lokalni izbori i da sve svoje slobodno vrijeme usmjere na pomoć kolegicama i kolegama na terenu. Tako će dati doprinos jačanju stranke i ukupnom rezultatu SDP-a na ovim lokalnim izborima,” istaknuo je Kolar.

“O svim ostalim političkim temama koje su vezane za Vladu, Sabor te unutarstranačke stvari i mi ovdje koji smo se danas okupili imamo svoje mišljenje, ali ćemo ga iznijeti u onom trenutku kada završi drugi krug lokalnih izbora. Oni kolege koji neće prihvatiti ovaj apel i ovaj stranačku poziv ne mogu očekivati našu podršku u budućem razdoblju. Za ovo što sam danas ovdje rekao imam podršku ostalih kolega koji su isto tako pobijedili u prvom krugu, od kolege župana Komadine, gradonačelnika Novosela i da ne nabrajam sve ostale kolege koji su se ovom pridružili,” zaključio je Kolar.

“Ovo nije vrijeme za podjele, ovo je vrijeme kada moramo dati podršku našim kolegama od Siska, Slatine, Oroslavja, Ploča, Trogira, Rijeke, dakle puno je SDP-ovaca u drugom krugu, kvalitetnih i dobrih kandidata koji će ili zadržati svoje pozicije gradonačelnika ili načelnika ili donijeti prijeko potrebne promjene u svoje sredine. Mi kao stranka moramo im biti maksimalna podrška, pomoći im svojim prisustvom na terenu i dati im možda još pokoji savjet da svoj rezultat koji su ostvarili u prvom krugu i potvrde. To je jedino s čime se SDP treba baviti u ova dva tjedna, nakon toga naravno treba sjesti, analizirati i treba krenuti na ozbiljan posao, ” poručio je Marko Vešligaj, gradonačelnik Pregrade i saborski zastupnik SDP-a.