Komadina: Hrvatska je dala veliki doprinos pobjedi nad fašizmom

  Zlatko Komadina, SDP-ov kandidat za još jedan mandat primorsko-goranskog župana u nedjelju je rekao kako je Hrvatska dala veliki doprinos antifašističkoj borbi i pobjedi nad fašizmom u Europi, dodavši da je ‘sramota da dvije trećine mladih ne zna da je NDH bila fašistička tvorevina’.

  Komadina je u Rijeci održao konferenciju za novinare na kojoj su se predstavili kandidati s liste koalicije stranaka SDP-PGS-IDS-HSU-HSS za Županijsku skupštinu.

  Rekao je kako mu je drago što na današnji dan, s mjesta koje simbolizira ujedinjenje županije i Rijeke, kod Spomenika oslobođenja na Delti, svim građanima županije može čestitati Dan pobjede nad fašizmom i Dan Europe.

  Dodao je da Hrvatska Dan pobjede mora slaviti časno jer je dala veliki doprinos antifašističkoj borbi i pobjedi nad fašizmom u Europi. Svaka bi se zemlja ponosila time, a njemu se, kaže Komadina, “nažalost čini da se službene državne vlasti ponekad srame naše časne povijesti.”

  “Sramota je za Hrvatsku da dvije trećine mladih ne zna da je NDH bila fašistička tvorevina. To je rezultat krive državne politike i lošeg obrazovnog sustava, njima na čast, a mi znamo našu povijest”, ustvrdio je.

  Komadina je kazao da je Hrvatska, slijedom stečevina stvaranja moderne Europe, članica EU, i kako s ponosom može reći da je Primorsko-goranska županija u vrhu županija po povlačenju sredstava EU.

  Vjeruje da će se nastaviti s kandidiranjem projekata škola, bolnica i domova za starije osoba i da će se i nadalje dobivati sredstva za kapitalnu izgradnju.