Linić: Vlada radi za mafiju i bogataše

    “Sanaderovi rezultati su loši, a novac koji se stvara u državi ide mafiji, državi i bogatima! Sanader i Vlada ništa ne poduzimaju da to spriječe,” tvrdi šef SDP-ova Izbornog stožera Slavko Linić, dodajući da je najveći problem Hrvatske borba protiv mafije, organiziranog kriminala, mita i korupcije. Ova Vlada ne samo da ništa nije poduzela protiv toga nego upravo suprotno, ona sve to štiti.

    “Brodosplit i Koločep pokazuju da organizirani kriminal skuplja četvrtinu društvene dobiti, a vlast ne poduzima ništa kako bi to spriječila. Kod nestanka šest milijuna dolara iz Brodosplita sve je kristalno jasno. Sanaderova vlada ometa istragu, a jasno je da je u pitanju kriminal koji istražuje i Interpol. No, kriminal u Brodosplitu, gdje je predsjednik Nadzornog odbora ministar gospodarstva Vukelić, Sanader pokušava skriti, opravdavajući se da je to posao Državnog odvjeništva. Sanader ne želi spriječiti kriminal u Brodosplitu kojim se bavi cijela Europa jer je Vlada u njega direktno upletena,” tvrdi Linić.
    I dok odgovornost ministra vidi u nesprječavanju kriminala u Brodosplitu, iste “grijehe” u slučaju privatizacije hotela Koločep stavlja na teret potpredsjedniku Vlade Polančecu, inače i predsjednika Upravnog odbora Fonda za privatizaciju te ministru financija Šukeru, inače predsjedniku NO Fine. “Najprije je u privatizaciji hotel Koločep prodan Otoku znanja za 30 tisuća kuna i to tvrtki koja ima temeljni kapital od 40 tisuća kuna, a sada ga Fina kupuje za 30 milijuna kuna. Fina je državna agencija u kojoj je šef NO Šuker, a privatizaciju vodi država,” kaže Linić.