Maras: Maske oko Stožera su pale, neka Vlada kaže kad su izbori

    Gordan Maras u srijedu je na početku sjednice Sabora istaknuo kako se Vlada šibicarski odnosi prema građanima i šuti o tome kada će biti izbori. 90 posto njih, naglasio je, ne podržava izbore u srpnju.

    Zastupnici i građani zaslužuju odgovor kada ćemo ići na izbore. Informacije koje dobivamo svaki dan u offu iz HDZ-a u medijima su da su izbori pred vratima, kao i raspuštanje Parlamenta. Gospodine Jandrokoviću, recite građanima kada će biti raspušten Parlament, poručio je SDP-ov saborski zastupnik Gordan Maras u srijedu na početku sjednice.

    90 posto njih ne podržava odluku HDZ-a da napravi sve kako bi omogućio sebi što bolju startnu poziciju, a ugrozio zdravlje naših sugrađana nego upravo suprotno, zalažu se za izbore u rujnu, što bi bilo logičnije i normalno. S obzirom da se nijedna vlast u Hrvatskoj do sada nije ovako šibicarski postavila prema građanima da im ne kaže kada će bit izbori nego kalkulira u svojem interesu, pitam da li će se Sabor raspustiti ovaj ili sljedeći tjedan, istaknuo je Maras dodavši kako njemu, da ne bi tko pomislio, nisu problematični raniji izbori nego šutnja vlasti o tome.

    “Ja bih volio da HDZ bude što kraće na vlasti i da odu što prije, da ne bi netko slučajno mislio, ali želim reći da se niti jedna vlast nije ovako šibicarski kockala s datumom izbora, do zadnje sekunde ne žele reći ni svojim partnerima ni građanima nego gledaju kako to odgovora Plenkoviću i Jandrokoviću,” poručio je istaknuvši kako su maske pale.

    “Stožer se razotkrio, više nemate aureole oko stručnjaka iz HDZ-a i ljudi vide da rade za HDZ. Izjava Capaka o samoizolaciji i izborima je rekla sve i skinula masku sa svega,” poručio je.