Mi ne dajemo lažna obećanja!

    Zajednička je obveza SDP-a i koalicijskih stranaka biti alternativa lošoj HDZ-ovoj vlasti u Šibeniku i Hrvatskoj, kaže Željka Antunović.

    Kandidat za šibenskog gradonačelnika Ivan Ninić uvjeren je da koalicija SDP-a, HSS-a, HNS-a i LS-a ima snage preuzeti vlast u Šibeniku i Šibensko-kninskoj županiji, jer su na našim listama sposobni i hrabri ljudi koji će nakon 15. svibnja Šibenčanima vratiti optimizam i ponos.

    “Nakon jednogodišnjeg prekida, kad smo vlast u gradu izgubili zbog vlastitih propusta, želimo nastaviti započeti posao. Imamo, naravno, slabosti i grešaka iz prošlosti, ali smo naučili lekciju i danas probleme znamo rješavati bolje. Naša obećanja nikad nisu bila lažna. Možda nisu sva uvijek bila ispunjena, ali nikad nisu bila davana samo radi političke promidžbe. Nismo vratili sve što smo obećali umirovljenicima, ali u vrijeme dok je koalicija bila na vlasti, u Hrvatskoj su rasle mirovine i plaće, rasla je zaposlenost, a padale cijene. Danas mirovine ne rastu, a obećanja dana umirovljenicima ne ispunjavaju se, jer su od početka bila neodrživa. Jednako, kao što su danas prozirna brojna rezanja vrpca i bacanje temeljnih kamena”, smatra Ž. Antunović.

    Osvrćući se na reionalizaicju Hrvatske, ona je kazala da se “zbog HDZ-a to pitanje danas otvara na pogrešan način”. “Danas se to pretvorilo u suprotstavljanje jednog grada državi. A zapravo je riječ o suprotstavljanju dviju političkih opcija – jedne koja smatra
    da o svemu treba odlučivati s vrha i druge koja na decentralizaciju ne gleda kao na jednostran rez, nego kao na ozbiljan projekt koji traži administrativan preustroj države. Naš projekt decentralizacije iz 2003. je zaustavljen, pa općine i gradovi u Hrvatskoj još čekaju na novac koji im stvarno pripada i kojim upravo oni znaju najbolje raspolagati”, zaključila je Ž. Antunović.